Bubi’nin Türk-İslam ve Şaman kültür öğelerinden; kafeslerden, adak ağaçlarından, kilimlerden ve halk resimlerinden esinlenerek ürettiği dönem eserleri 9-26 Kasım 2016’da Akasya Kültür Sanat’ta sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

İlhan Berk’in ‘Olmayan bir resmi arıyor’ olarak tanımladığı, Türkiye’de çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Bubi, "Bubi Dön
emler”  sergisi ile AKS’de kültür sanatseverler ile buluşacak. Sergide Bubi’nin yirmiyi aşkın döneminden seçilmiş yüzü aşkın resim, rölyef ve heykelleri sergilenecek. Sanat tarihçisi Yalçın Sadık’ın tipik bir üslup anarşisti olarak tanımladığı Bubi, AKS’de açacağı geriye dönük “Bubi Dönemler” sergisi ile sanatseverleri kendisine hayran bırakacak.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan Bubi’nin Sotheby's Christie's  gibi dünyaca ünlü müzayede kuruluşlarında da eserleri sergilenip, satılmıştır. Bubi hakkında bugüne kadar çok sayıda makale yazılmış, araştırma yapılmış ve sanatı hakkında dört adet ‘Bubi Kitabı’ çıkartılmıştır.

Bu muhteşem sergiyi deneyimlemek, klasik formdan uzaklaşıp renklerin ve formların diline kulak vermek için 9-26 Kasım* tarihleri arasında AKS’yi ziyaret etmeyi unutmayın. *Sergi Pazartesi günleri hariç 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



Haber: ELİF GÜNAY