23 Kasım 2018 tarihi Çalıkuşları Platformu için oldukça önemli bir gündü. Proje ismimizle kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. 

Etkinliğimiz; Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Saat: 18.00’da sanatçı, ressam Handan Kayakökü’nün “Çalıkuşu… Feride…” isimli resim sergisi ile başladı. 

Açılışını Danıştay Önceki Onursal Başsavcısı Turgut Candan’ın yaptığı sergiye ilgi büyük oldu. Handan Kayakökü’ne desteklerinden ötürü teşekkürü borç bilirim.

Sayın Esra Yıldız’ın sunuculuğunda etkinliğimize damga vuran isimler, bu zamana kadar “haklarını aramaktan asla vazgeçmemiş, adalete ulaşmak için çırpınmış, bu uğurda değer verdiklerini kaybetmiş” isimler… 

Nalan Arslan… Meslektaşım, üstadım Av. Serdar Öztürk, Gülsüm kadın diye hitap ettiğimiz Gülsüm Çolak ve hem müvekkilim, hem gücüne hayran olduğum insanlardan biri Aygül Şaripova… “Haklarını aradıkları için, vazgeçmedikleri için” kendilerine Çalıkuşları Platformu adına plaket takdim edildi. 

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, onlar için çaldı, bizim için buradaydı. 

Aynı şekilde; kendisini “Atatürk’ün saçlarını okşadığı çocuk” olarak tanıtan, yazar Orhan Karaveli ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarından Arif Çelik ve Abdullah Gündüz saz eşliğinde şiir dinletisi ile bizimleydiler. Gecede, araştırmacı yazar Orhan Karaveli’nin Atatürk’ü anlatan yaptığı konuşma büyük beğeni ve alkış aldı. 

Böylesine verimli bir etkinliğe ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi Başkanı Sayın Fethi Yaşar’a ve belediye bünyesindeki tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz. 

             

Yola çıktığımız andan itibaren desteklerini bizlerden esirgemeyen, her daim yanımızda bizlerle birlikte yer alan, Başkent Üniversitesi’ne, Büro-İş Sendikası’na, Ankara Kulübü Derneği’ne, Kadın Muhtarlar Derneği’ne, Türk Motosikler Platformu’na, Anka Enstitüsü’ne, Ulucanlar Sanat Sokağı’na, Lions 118-U Yönetim Çevresi’ne, Sayın İbrahim Kısacık’a,

            

Sponsor destekleri için; Biletsell Seyahat Acentesi’ne, Orhan Altıntuğlu Kuyumculuk’a, Utopian’a, Yean Pide’ye, muhteşem enerjileri, bitmek bilmeyen sabırları ve güzel yüreklerini bizler için ortaya koyan Çalıkuşları genç ekibine, ve öncelikle özürlerimi ileterek isim isim sayamadığım nice güzel yürekli insanlara yürekten sonsuz teşekkürlerimizle…

             

İyi ki bizimlesiniz, birlikte daha da güçlüyüz!

Kadın için, çocuk için ve bize el uzatan tüm insanlar için buradayız. 

     

2017’den beri sizlerleyiz, artık daha güçlü bir şekilde sizlerle olmaya devam edeceğiz.