İSTANBUL

Saraybosnalı sanatçı Sejla Kameric'in Bosna Savaşı konulu çalışmasının da yer aldığı kişisel sergisi ziyarete açıldı.

Arter'de açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kameric, İstanbul'da olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, serginin içine sindiğini ve eserleriyle ziyaretçileri de sevindireceğini umduğunu söyledi.

Sejla Kameric, Bosna'da işlenen suçun kanıtlarının ve kalıntılarının ortadan kaldırılmasıyla suçun devam ettiğini dile getirerek, yaptığı işin bir belge ya da kanıt olarak görülmesini istediğini ifade etti.

Küçük işlerle büyük bir fark yaratılabileceği düşüncesiyle eserlerini ortaya koyduğunu vurgulayan sanatçı, "Bu çok çok zor bir süreçti hem benim için hem beraber çalıştığım ekibim için. Çünkü olabilecek en derine inmeye çalıştık. Bütün bu katliamın gerçekleştiği alanlara, toplu mezarlara gittik" dedi.

Kameric, kayıp insanların aileleriyle görüştüklerini de kaydederek, şunları aktardı:

"Hem bilgiyi toplamak ve bilgiye ulaşmak açısından büyük sıkıntılar yaşadığımız bir projeydi hem de duygusal açıdan da çok yorucu bir süreç geçirdik. Ben bunu bir veri heykeli, veri anıtı olarak nitelendiriyorum. Sonuca baktığım zaman, çok gurur duyuyorum kendimle. Çünkü bugüne kadar bir araya toplanmamış çok geniş bir bilgi ağını ortaya koyabilmiş oldum."

Temür: "Birazcık duygusal etkiler bekliyorum"

Serginin küratörlüğünü üstlenen Başak Doğa Temür de sanatçının video, fotoğraf, yerleştirme ve heykel gibi çeşitli çalışmalarının yer aldığı sergide ayrıca bu sergi için hazırladığı üç yeni yapıtının da bulunduğunu söyledi.

Temür, serginin sanatseverlerden ilgi göreceğini umduğunu aktararak, "Ben bunun biraz duygusal bir sergi olduğunu düşünüyorum. Birazcık duygusal etkiler bekliyorum. Çünkü ben de çok duygusal bir süreç geçirdim aslında. Son 9 aydır çalışıyoruz bu sergiyi. Yani çok rüyalar, kabuslar gördüğüm bir süreç oldu benim için de" ifadesini kullandı.

Londra'dan sonra İstanbul'da sanatseverlerle buluşan sergide sanatçının 36 eseri yer alıyor.

Sergi, 28 Şubat 2016'ya kadar ziyaret edilebilecek.