İZMİR

İzmir'de zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden besteci Ergüder Yoldaş için Balçova Uğur Camisi'nde öğle namazına müteakip tören düzenlendi.

Törene, Yoldaş'ıne eski eşi Nur Yoldaş, oğulları Mustafa, Tunç Devrim Yoldaş, ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Nur Yoldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski eşiyle yaşadığı her günün, her senenin kendisi için onur vesilesi olduğunu, ömrü boyunca onun soyadını gurur ve onurla taşıyacağını belirtti.

Ergüder Yoldaş'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yoldaş, "Ömrüm oldukça bu soyadı taşıyacağım, şarkılarını seslendireceğim. Ama isterim ki her bir eseri artık genç yorumcular tarafından da seslendirilsin, okunsun, o hep yaşasın. Bunu istiyorum. Başka birşey istemiyorum" dedi.

Mustafa Yoldaş ise 18 gün önce amcalarını kaybettiklerini şimdi de babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Yoldaş'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Urla ilçesindeki Zeytinalanı Mezarlığı'nda defnedildi.

6 Haziran 1939'da doğan Yoldaş, Nur Yoldaş ile 1981 yılında çıkardığı "Sultan-ı Yegah" albümüyle Türk pop müzik tarihinin önde gelen albümlerinden birine imza atmıştı.