İSTANBUL - Genç yaşta başarılı albümlere imza atan santur sanatçısı Sedat Anar, "Santurdan mikrofonsuz dahi yüksek ve marjinal ses çıkarmasından dolayı etkilendim. Sokakta çaldığımda insanlar büyük ilgi gösteriyor. Santur sokak için yaratılmış özel bir çalgı diye düşünüyorum." dedi.

Ankara’da yaşayan 1988 doğumlu sanatçı Anar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Belagat", "Amak-ı Hayal", "Yunus'un İzinden", "Aşık Ölmez" ve "Çağırıram Dost" adlı beş albümü bulunduğunu, dünyanın birçok yerinde konserler verdiğini, müzik yaşamının sokaklarda başladığını anlattı. 

Ankara'da üniversite öğrencisiyken İranlı bir arkadaşı aracılığıyla santurla tanıştığını ifade eden Anar, Türkiye'de santur çalmayı öğreneceği kimseyi bulamadığı için Hacettepe Üniversitesi'ndeki tarih eğitimini bırakarak, İran'a gittiğini söyledi.

"Santur sokak için yaratılmış özel bir çalgı diye düşünüyorum" diyen Anar, enstrümanın mikrofonsuz dahi yüksek ve marjinal bir ses çıkarmasından etkilendiğini, sokakta çaldığında ise insanların büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

"Sokakta çalanlara dilenci gözüyle bakıyorlar" 

Anar, "Ben santurumu en çok sokakta çalmaktan keyif alıyorum. İnsanlar sokakta çalanlara dilenci gözüyle bakıyor, anlatamıyorsun." diye konuştu.