NEVŞEHİR - Tayland-Myanmar sınırında yürütülen "Neşe Yuvası" (Baan Unrak Foundition) adlı projeye gönüllü eğitimci olarak katılan yardımcı yönetmen Fatma Nur Başaran, Arakanlı çocukların dramını fotoğraf karelerine yansıttı.

Tayland devletinin desteklediği "Neşe Yuvası" projesinde çalışan 36 yaşındaki Başaran, bölgede kaldığı sürede, savaşta anne-babaları ölen veya kaybolan Arakanlı çocuklara eğitim verdi.

Bölgede geçirdiği süre zarfında yaşadıklarını ve savaşın acı yüzünü fotoğraflayan Başaran, "Gülümsemenin dili" adlı fotoğraf sergisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23-24 Nisan’da Nevşehir'deki bir alışveriş merkezinde açacak.

Başaran, yaptığı açıklamada, projenin amacının Myanmar'daki çatışmalar nedeniyle Tayland’a sığınan çocukların tedavi edilerek topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

Neşe Yuvası'nın aynı zamanda şifa merkezi gibi çalıştığını aktaran Başaran, şunları kaydetti:

"Orada sadece çocuklar değil, kimsesiz kadınlar da yaşıyordu. Bu kadınlar da orada bulunan yetim çocuklara gönüllü annelik yaptılar. Ormanın içinde bulunan yuvada kadınlar ve çocuklar kendi yiyeceklerini kendileri üretiyorlardı. Kadınlar kumaş dokuyor ve bu kumaşlardan ürünler yapıp satıyorlar ve çocuklar da yardımseverler tarafından okutuluyordu. Orada bizim bulunduğumuz süreçte en güzel şey, çocuklara evrendeki bütün varlıklara sevgi duyulmasının öğretilmesiydi. Tayland’a gittiğimde onlar, kocaman bir aile olmayı çoktan başarmışlardı."