ANKARA

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin ''Safahat'' kitabını ''yakın tarihimize ışık tutan bir tarih kitabı, bir milletin ve medeniyetin temellerini çerçeveleyen bir felsefe kitabı, geçmişin ruhuyla geleceği şekillendiren bir fikir kitabı'' olarak niteleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sözleri ve tavsiyeleri için teşekkür etti. 
Argon, mesaj yayımlayarak, Erdoğan'ın ''The Istanbul Review'' dergisine verdiği röportajda, dedesi Mehmet Akif Ersoy'un ''Safahat'' kitabıyla ilgili kullandığı samimi ve içten ifadelerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 
''Safahat''ın üzerinden geçen bunca yıla rağmen hala etkisini sürdürüyor olmasının ruhunun diriliğiyle izah edilmesi gerektiğini ifade eden Argon, ''Milletimizin ruh ve manadaki diriliği Safahat'ı da diri tutmuştur. Safahat sadece bir şiir kitabı değildir. Biz büyüklerimizden duyardık, bazı söz ustaları Safahat'ın içinde geçen şiir ve dizelerin bir çoğunun ayet ve hadislerin izahı, açıklayıcısı olduğu için kitaba azami hürmet gösterirler, ona çok değer verirlerdi. Safahat, Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir milletin ve medeniyetin temellerini çerçeveleyen bir felsefe kitabıdır, geçmişle geleceği aynı ruh ve manada bütünleştiren bir fikir kitabıdır'' değerlendirmesinde bulundu. 
Ersoy'un İstiklal Marşı'nda ortaya koyduğu tarih, millet ve din bilincinin ''Safahat'' kitabında da kendisini açıkça gösterdiğinin altını çizen Argon, yayınevlerinden ''Safahat''ın Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'den sonra en çok satılan ve okunan kitap olduğunu öğrendiğini belirtti. 

Erdoğan'ın sözleri
Başbakan Erdoğan, ''The Istanbul Review'' dergisine verdiği röportajda, ''Sizden Türk eğitim müfredatına bir kitap eklemeniz istense, hangi kitabı seçerdiniz ve hangi yaş grubunun bu kitabı okuması gerektiğini belirtirdiniz?'' sorusunu yanıtlarken, bu soruya hiç tereddüt etmeden ''Safahat'' ve ''Mehmet Akif Ersoy'' cevabını vereceğini ifade etmişti. Her yaş grubunun bu kitabı mutlaka tanımasını ve okumasını istediğini kaydeden Erdoğan, Safahat'ın, sadece bir edebi eser ve bir şiir kitabı değil, ''yakın tarihimize ışık tutan bir tarih kitabı, bir milletin ve medeniyetin temellerini çerçeveleyen bir felsefe kitabı, geçmişin ruhuyla geleceği şekillendiren bir fikir kitabı'' olduğunu anlatmıştı.