BURSA  - Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki yetişkin hükümlü ve tutukluların ahşap boyama, takı tasarım, resim, tekstil, model uçak ve hobi çalışmalarından oluşan sergi açıldı.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki açılışa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Cezaevi Müdürü Ali Şanoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, başsavcılığın destekleri ve Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (BUSMEK) verdiği eğitimlerle güzel ürünlerin çıktığını söyledi. Mahkumların bu tür faaliyetlerle topluma kazandırıldığını dile getiren Müftüoğlu, ''Cezaevindeki arkadaşlarımız aldıkları eğitimi ürüne dönüştürmüşler. Çok güzel ve başarılı çalışmalar ortaya konulmuş. Valilik olarak bu tür çalışmalara her zaman destek veriyoruz'' dedi.

Sergide yer alanların; cezaevindeki insanların üreten bireyler haline gelmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve BUSMEK'teki eğiticilerin 4 bin 910 saatlik dersler sonucunda verilen eğitimlerin bir ürünü olduğunu belirten Başsavcı Yılmaz da şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımızın el emeği göz nuru eserlerinin sergisini açtık. Çok güzel eserlerin çıktığını gördük. Bu arkadaşlarımız, cezaevinden çıktıktan sonra diğer hayatlarını buradan edindikleri mesleklerle daha iyi sürdürebilirler. Kendileri için güzel bir uğraş oldu.''

Cezaevi Müdürü Şanoğlu ise sergide 310 mahkum ve tutuklunun eserine yer verdiklerini belirterek, ''Sergide, 5 alandaki çalışmalara yer verdik. Buradaki asıl amacımız cezaevi sakinlerinin boş zamanlarını iyi değerlendirmektir. Kimi arkadaşlarımız el becerilerini geliştirdi, kimileri ise yeni yetenekler edindi'' dedi.