İSTANBUL - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali, 1 Temmuz'da başlayacak.

İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, festival, 16 Temmuz'a kadar 13 farklı mekanda, Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, Cecile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi isimlerin de yer aldığı 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez "Parklarda Caz" etkinliği gerçekleştirilecek.

Açılış konserinde, Elif Çağlar, Alp Ersönmez, Mert Önal, Çağrı Sertel ve Toygun Sezen'den oluşan Four in the Pocket, 1 Temmuz'da Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde sahne alacak.

Hugh Laurie, The Copper Bottom Band ile 9 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Davulcu Manu Katche, basçı Richard Bona, saksafoncusu Stefano di Battista ve piyanist Eric Legnini aynı sahneyi paylaşacak. Konser, 7 Temmuz'da Santralİstanbul Kıyı Amfi'de gerçekleştirilecek.

"Afrika'nın en önemli divası" ve "Afrika müziğinin tartışmasız kraliçesi" olarak nitelendirilen Angelique Kidjo, 14 Temmuz'da Feriye Lokantası'nda caz severlerin karşısında olacak. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında birçok konser veren Angelique Kidjo, İstanbul'daki ilk solo konserini 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında verecek.

Festivalde Türkiye prömiyeri

Festival, ilk haftasında Zülfü Livaneli'nin Mevlana Celaleddin Rumi'nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eseri "Rumi Suite-The Eternal Day"in Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Konser, 2 Temmuz'da Sepetçiler Kasrı'nda izlenebilecek.

Müzikseverler festival programına, "caz.iksv.org" adresinin yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşabilir.