Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Bolu etkinliği yapıldı.
Bolu Atatürk Stadyumunda gerçekleşen etkinlikte, 33 ülkeden 75 çocuk, şarkılar söyleyerek dans ve halk oyunları gösterileri sundu.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kentte daha önce bu kadar kalabalık bir topluluğun bir araya gelmediğini ifade eden Vali Özçimen, "Stadın içinde 13 bin ve tribünlerde de bir o kadar izleyici vardı. Güzel bir başlangıç oldu. İstiklal Marşı ile başladık ardından da Köroğlu ve daha sonra yöresel halk oyunlarımızı izledik. Hem popüler müzik hem de halk müziklerini çocuklarımızdan dinledik" diye konuştu.
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara da değinen Özçimen, "Aslında gülüp, oynamak, eğlenmek varken diğer şeylere niye gerek duyuluyor bilmiyorum. Bolu için unutulmaz bir gece oldu. Bu, Türk halkının ve Türk milletinin bir başarısı. Dünyanın 140 ülkesinde binlerce okul açmak ve işletmek kolay bir şey değil" ifadesini kullandı.
Türkçe'nin sevgi dili olduğunu aktaran AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise "İnsan her şeyin merkezinde ve eşrefi mahlukat olarak tanımlanıyor. Bugün gördüğümüz şey bu milletin birlik ve beraberliğine, kardeş hukukuna dar bir pencereden bakmayan, dili, dini, rengi, kıtası, ülkesi fark etmeden ortak dilin sevgi olduğudur" dedi.
Etkinlik, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep birlikte "Yeni Bir Dünya" şarkısını söylemesiyle sona erdi.