KREM KARAMEL

Abone Ol



MALZEMELER:


5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 ad yumurta
1 paket vanilya

KARAMEL İÇİN:
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Öncelikle karameli hazırlamaya başlayalım ve kalıba yerleştirelim.Krem karamel kalıplarınız yoksa 22cmlik bir kasede de hazırlayabilirsiniz.

Bir tavaya 1/2 su bardağı toz şekerini alın ve orta ateşte şekerin erimesini sağlayın. Pembeleşmeye başlayınca limon suyunu ekleyin ve yakmadan sadece rengi dönünce ateşten indirin ve soğutmadan kalıplara bölüştürün.

Krem'i için bir tencereye sütü alın ve ateşte ılıtın.Şekerini ekleyerek şekerin erimesini sağlayın.

Yumurtaları vanilya ile birlikte mikserle çırpın. Köpüren yumurtaları şekerli süte karıştırarak ekleyin.Karamelli kalıplarınızın üzerine sütlü karışımı paylaştırın.

Fırın tepsinizi ,karamel kalıplarının yarısına gelecek şekilde su ile doldurun.

120 derece de ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra soğutun ve buzdolabında 5-6 saat bekletin.Servis tabaklarına ters çevirerek ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun...