Kitap Dünyası

Zerafet Değil ZARAFET  

Etkili İletişimde Zarafet Modeli  Ayça Kuru’nun Zerafet Değil Zarafet kitabı Karma Kitaplar’dan çıktı.  Zarafet; güçlü, zarif bir Hanımefendi, güçlü ve asil bir Beyefendi demekti aslında… Hanımefendi ve Beyefendi kelimesi cinsiyet belirtirken aynı zamanda saygılı, oturaklı anlamını da taşımaktaydı… İşte aranılan buydu… Cinsiyet fark etmeksizin asil, güçlü, oturaklı, hak-hukuk bilen, okumasını-yazmasını, konuşmasını-susmasını, oturmasını-kalkmasını, yemesini-içmesini kısacası adap kurallarını bilen kendini geliştiren, öğrenen, öğreten, gelişen Mucize demekti. Her insan Dünya’ya bir mucize olarak gelir. Yaratılışı ve yaşaması bir mucizedir. İşlenmemiş değerli bir taştır. Kendisini geliştirmesinin yanı sıra nasıl geliştirdiği ve her durumda nasıl davrandığı da önemlidir. Eğer elindeki sihirli değnek olan Zarafeti kullanmayı bırakırsan bu mucize kaybolur ve değersiz bir taşa dönüşür. Bu kitabı okuyarak, önce kendi farkına varacaksın. Sen çok değerli bir taşsın ve eşin benzerin yok. Sen mucizesin; bu kitap -kadın & erkek- senin aydınlanman, kendi ışığını bulman ve kendini daha güzel işlemen için yazıldı.

Hamur Tipi : 2. Hamur  Sayfa Sayısı : 240  Ebat : 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı : 2019

*************************************************

Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar 

Sıcacık Bir Hikaye: Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar Raflardaki Yerini Alıyor Çiler Çelikler’in, Altın Kitaplar logosuyla çıkan kitabı, hayatı patili dostlarımızın gözünden anlatıyor. Hayvanlar konuşmaya başlasalar ne anlatırlardı? Bu temayla yola çıkan kitap, hayvan dostlarımızın başta sevgi olmak üzere tüm ihtiyaçlarını anlatıyor. Çiler Çelikler, “Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar” da çocukların patili dostlarımızla empati kurmasını sağlıyor. Sayfa Sayısı: 72

Çıkış Tarihi: 16 Aralık  Tür: Çocuk – Öykü (+9 YAŞ)

YAZAR Çiler Çelikler HAKKINDA

18.05.1973’te Bingöl’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Ev Yönetimi ve Beslenme, Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümlerinden mezun oldu. 2001-2009 yılları arasında Bodrum ve Alanya’da, anaokullarında sorumlu müdürlük görevinde bulundu ve bir süre engelli çocuklarla çalıştı. Dörtçelik İlkokulunda okul öncesi öğretmenliği yapmakta, köpekleri Buflea ve Snowy ile birlikte Bursa’da yaşamaktadır.

*************************************************

Kozmik Yumurta 

Toprak Işık’ın Kaleminden Kozmik Yumurta Raflardaki Yerini Aldı.  Yapay zeka insan zekasını yakalarsa ne olur? Hele bir de hissetmeye başlarsa? İlkim, Utku ve Orkun zihinlerinde bu sorularla bilgisayarın başına geçtiklerinde, hayatlarının en özel ve en heyecanlı deneyimini yaşayacaklarını bilmiyorlardı.Macera, kendine özgü kuralları, daha çok da bilinmezleri olan bir evrende geçiyor; Kozmik Yumurta’da! Üç arkadaş bu bilinmezlerle baş etmek zorundalar. Acaba karşılarına çıkan her engeli aşabilecekler mi? Bunu ancak hem kaslarını hem de beyinlerini ustaca kullanarak yapabilirler. Toprak Işık yine bilimle edebiyatı buluşturmuş, evrenlerin iç içe geçtiği bir öykü anlatırken, deneyerek öğrenmenin cazibesini göstermiş. Baştan sona merak ve heyecanla okunan bir kitap çıkmış ortaya.

Sayfa Sayısı: 120 Çıkış Tarihi: 16 Aralık Tür: Çocuk – Roman (+10 Yaş)

YAZAR Toprak Işık HAKKINDA

Toprak Işık 1973 yılında Elazığ’da doğdu. Üniversite birinci basamak sınavında Türkiye dokuzuncusu, ikinci basamak sınavında Türkiye on altıncısı olarak girdiği Bilkent Üniversitesi

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Bir süre New York’ta yaşadıktan sonra yazarlığa daha fazla zaman ayırabilmek için 2008 yılından itibaren İstanbul’a yerleşti ve mühendislik yaşamını araştırma geliştirme projelerinde danışmanlık yaparak sürdürmeye başladı. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik otuza yakın kitabı yayımlanan yazarın, Devlet Tiyatroları Repertuvarında üç oyunu yer almaktadır. Ayrıca yoksulluk, tüketim kültürü ve toplumsal cinsiyet konularında akademik çalışmalar yürütmektedir. Uluslararası konferanslarda sunulmuş bildirileri, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

*************************************************

Kurtuluş Mücadelesi Dizisi : “Zafere Yürüyüş: 30 Ağustos” ve “Yeni Bir Başlangıç: 19 Mayıs”

Kurtuluş Mücadelesi Dizisi Altın Kitaplar Logosuyla Raflardaki Yerini Aldı. 

Habib Bektaş’ın kaleminden “Zafere Yürüyüş: 30 Ağustos” ve “Yeni Bir Başlangıç: 19 Mayıs” okurlarıyla buluşuyor.

Yeni Bir Başlangıç: 19 Mayıs

 Bir çocuk! Adı Mustafa. Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşı… Yıllar önce başlamış birliktelikleri, büyük bir ihtimalle 19. yüzyılın sonlarında. Sonrasında birbirlerinden hiç ama hiç ayrılmamışlar. Bu kitapta, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının İstanbul’dan Samsun’a yolculuğunun öncesi ve sonrası anlatılıyor. O büyük ve anlamlı yolculuk. Osmanlı’nın bıraktığı enkazın genç Türkiye’ye dönüşme sürecinin ilk günleri. Yazar, Atatürk’ün Türk ulusuna armağanı Söylev’de anlatılanlardan yola çıkarak o büyük macerayı bir çocuğun gözünden anlatıyor. Anlatılanlar, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’na evrilen yolun başlangıcı. Dolayısıyla kurtuluşa kavuşmanın hangi koşullarda gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Sayfa Sayısı: 64 Tür: Çocuk – Öykü (+9 YAŞ)  Çıkış Tarihi: 16 Aralık

Zafere Yürüyüş: 30 Ağustos

Küçük Mustafa, bu hikayede de Mustafa Kemal Atatürk’ün yanındadır. Kurtuluş Savaşı sürecinde de ayrılmazlar. Kurtuluş Savaşı, ülkeyi işgal etmiş düşmana karşı savaşan yorgun, yoksul, aldatılmış, padişah ve halifelik makamınca yüzüstü bırakılmış halkın yazdığı büyük bir destandır. Bektaş, böylesi zorlu günlerde bile insan kalabilmiş bir lideri ve onun askerlerini şiirsel bir dille anlatıyor. Okuru alıp o günlere götürüyor.

Sayfa Sayısı: 48 Tür: Çocuk – Öykü (+9 Yaş) Çıkış Tarihi: 16 Aralık

*************************************************

Kim Kimdir

Zeynep Moore 

Zeynep Moore, Türk asıllı bir Amerika’lı. Zeynep’in müzikle tanışması o hepimizin bildiği hikayeden hiç de farklı değil. Hangimiz elimize bir saç fırçası alıp, aynada aslında hayalimizi izleyerek şarkı söylemedik ki. İşte o da o minik kızlardan biri. Zeynep’in oldukça sıra dışı bir hayatı var. Çok küçük yaşlardan itibaren sahnelere aşina olan ve şarkı söyleyen Zeynep, Amerika’nın Fordham Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamlayarak avukat oluyor. New York barosuna kayıtlı oldukça başarılı bir Avukat aynı zamanda. Bunun bir aile geleneği olduğunu söylüyor. Babası ona “bilim ve sanat her zaman birbirinden beslenir” dermiş.  Annesi evin içinde Beatleslar, Pink Floydlar  dinlerken batı müziğinin, babası Zeki Mürenler, Müzeyyen Senarlar dinlerken Türk müziğinin iç içe geçtiği bir evde sanatla oldukça sıkı fıkı olan bir ailenin içinde büyüyor Zeynep. Babası ona hem kendi çok sevdiği için hem de müziğin yaşam biçiminin bir parçası olması için bir ud alıyor. Ancak erken yaşlarda Amerika’ya göç eden Zeynep artık İngilizce şarkılar söylemeye başlıyor. Nerdeyse hiç denecek kadar az Türkçe şarkı biliyor ve söylüyor Zeynep. Hatta kendi bestelerinin de çoğu İngilizce. Ancak her zaman farklı olana ilgisi olan Zeynep, kendi müzik kültürüne de uzak duramıyor ve bir zaman sonra Türkçe şarkılar dinlemeye, yazmaya ve hatta bestelemeye başlıyor. Nihayet 2019 yılında bunlardan biri olan cıvıl cıvıl, eğlenceli ve neşeli yaz şarkısı “Pembe” yi ilk teklisi olarak çıkarıyor. Aldığı olumlu tepkiler karşısında, Zeynep artık duramayacağını anlıyor ve söz ve müziği yine kendisine ait olan “Mavi” adında bir sonbahar şarkısıyla sevenlerinin karşısına çıkıyor. Şarkının adının mavi olmasının bir nedeni var. İsim “blue” dan geliyor çünkü blue’nun anlamı İngilizce’de hüzün demekmiş aynı zamanda. Müzik çalışmalarına hızla devam eden Zeynep Moore, müziği, enerjisi ve ışığıyla önümüzdeki zamanlarda adından sık sık bahsettireceğe benziyor.