KÖSTEBEK PASTA

Abone Ol

MALZEMELER:
4 ad yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı (orta boy) süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
ARASINA:
5 ad.muz
KREMASI:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağ
1 kahve fincanı iri doğranmış fıstık
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurtaları beyazları ve sarıları olarak ayrı kaselere ayırın. Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Diğer kasede ki yumurta sarılarına şeker ekleyerek çırpmaya başlayın. Şeker eriyince sütü,yağları ilave ederek pürüzsüz bir hale getirin. Unu, kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu eleyin. Ve karışıma ekleyin.
Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını bir spatula yardımıyla 3 sefer de, hamura yedirerek ilave edin. 24 cm. çapında ki kelepçeli kek kalıbınıza hamuru boşaltın ve 175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Fırın ayarları değişken olabilir siz yine de kürdan kontrolu yapın.
Kek hamurumuz pişerken iç kremasını yapalım ve soğutalım.
Bir tencereye un,nişasta,şeker ve sütü alın. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Kremanız koyulaşınca ateşten indirin ve yağı ile vanilyasını ekleyerek mikserle 10 dak.çırpın.Fıstıklarını ilave ederek iyice soğutun.
Gelelim pişen kekimize..Kekin tam orta kısmını dikkatlice bir bıçak yardımıyla kase gibi oyun.Çıkan kekleri bir tabağa alın.Kekinizin boşalan orta kısmına bütün olarak muzları yerleştirin ve kremayı üzerine boşaltın.
Tabağa ayırdığınız kek parçalarını elinizle ufalayın ve kremanın üzerini kubbe gibi doldurun. Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Servise sunmadan önce pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...