2020 yılının ilk aylarından beri hayatımıza giren Covid-19 salgınıyla beraber çoğumuz, bu virüsün adını ilk kez duyduk. Oysa uzun yıllardır koronavirüsün değişik çeşitlerinin bir çok hayvan -Kedi, köpek, sığır, tavuk, inek vb-  üzerinde hastalık yaparmış. Ve de ilaç ya da tedavi şekli varmış. Aylardır insanlara bulunamamıştı.

Şükür ki şu sıralarda içimizde yaşayan koronavirüs türünün insandan hayvana veya hayvandan hayvana bulaşma eğilimi yok. Fakat bazı virus türlerinin mutasyona uğrayarak bizden hayvanlara, hayvanlardan da hayvanlara bulaşmayacağı da bilinmiyor.

Zaten evde durmaktan sıkılmıştık taçlı virus böyle bir yetenek kazanırsa, yandık ve canım hayvancıklar yandı. Hemen hepsini telef etmeye geçeriz. Pandemi yarasadan başladığı bilgisi ile yıllardır hayvanların hayatında varsa bu aile neden coştu? Kim coşturdu ne tetikledi neden aşı çok geç devreye girdi ? Madem hayvansal kaynaklı bir hastalık ve tedavisi vardı yıllar sonra neden 2020 yi bekledi?

Yani şu an için hayvanlarımızdan korkmaya gerek yok deniyor. RNA yapılı bir virüsün doğası gereği milyonlarca kez mutasyona uğrayabildiği kesinse bizim tekrar hayvanlara bulaştırma riskimiz de var.

Acaba bu spekülasyonlardan mı yola çıkılıp kedi ve köpeğimize çip takılacak .Hes kodu da verilir. 

Peki sokak hayvanlarımızı devletimiz mi çipleyecek ya da biçareler yine mi telef olacak. Toplu katliamlar, kireçler …

Öyle ya, çip taktırmanın bedeli  250 tl imiş. Can dostlarııım?

Kısırlaştıramadıklarımızdan mısınız, Çiplendiremediklerimizden mi? Olan her durumda şanssız hayvancıkların kaderi..

Virüs yeteneklerini geliştirirse… Düşünmek bile gerçek bir kaos ya… lütfen yine de önlemlerinizi alın, korunun, uzak durum, aşılanın…pozitif düşünün, negatif çıkın!

Evde oturmak da zor, çekmek de, ölmek de…

Yine kapitalizmin hantal gölgesi adım adım takipte!