Kovid 19 Korona virüsün olduğu tüm dünyadamızda ve ülkemizde herkesin yaşadığı zorlu bir dönemdeyiz. bu süreçte karşı karşıya kaldığımız virüsün Biyolojik ve fizyolojik hasarları olacağı herkes tarafından tahmin edilebilir.

Özellikle psikolojik tarafından oluşturacağı asarlar çok büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden kendimizi korumak ve ve dayanıklılığımızı  arttırmak için bir takım önlemler almamız gerekiyor. Bunların en başında yaşadığımız duyguları fark etmemiz çok önemlidir.

Bu dönemde Korku, Kaygı, Öfke, Çaresizlik, Yalnızlık, gibi bir takım duygular hissedilebilir.

Bu duygular hepimiz de olan normal duygulardır. Bunlar bizleri ne kadar korkutsa da, korku ve kaygı gibi duygular bizlerin tedbir almasına ve çözümler aramasına yardımcı olan ve bizleri buralara yönelten duygulardır.

Bizim  bu etapta yapmamız gereken şey onlardan kaçmamak, onları tanımak olmalı. Diğer bir yapacağımız şey ise, bu duyguların bizler  de yaratacağı şiddeti ve değerleri bilmemiz gerekiyor. Örneğin bu duyguları yaşamıyorsak, ya da çok hafif yaşıyorsak, hiçbir önlem almazsak, yardım  istemez ya da uzmanların söylediği kuralları yerine getirmezsek, bunları duymamazlıktan gelmiş oluruz.

 Ya da tam tersine, bu duyguları çok yoğun bir şekilde yaşıyorsak,

Bu sefer günlük hayatımız çokça etkilenmiş olacaktır. O yüzden bu duyguları hangi durumda ve düzeyde hissettiğimizi gözlemlemek çok önemlidir. Öncelikle  tamamen bize doğru ve gerçek bilgi verecek kaynakları tespit etmemiz gerekiyor. Bunlar Dünya Sağlık örgütleri olabilir, Bakanlıkların yaptıkları konuşmalar olabilir. Bizlere düşen görev daha çok bu bilgileri göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bir de bu bilgileri hangi sıklıkta aldığımızda çok önem taşımaktadır. Mümkün olduğunca bu bilgiler üzerine çok yoğunlaşmamamız  gerekiyor, bu sürecin geçici olduğunu, bir ömür boyu sürmeyeceğini kendimize hatırlatmamız bizler için çok daha sağlıklı olacaktır ve mümkünse bu süreç içerisinde yaşadığımız Duygu ve düşüncelerimizi yüzyüze  olmasa bile imkan yaratıp telefonla veya sosyal platformdan sevdiklerimizle paylaşarak Psikolojimizi biraz daha hafifletmiş olacağız. Sonuç olarak da şunu söyleyebiliriz bu Corona virüs sürecin de birçok şeyi deneyimlemiş olduk.bizler sağladığı Yararlarda oldu.

Mesela kendi başımıza kalmayı, kendi başımıza kaldığımızda bazı durumlarla ve Streslerle  baş etmeyi ve içimizde var olan gücümüzü keşfetmenize yardımcı olan bir süreç oldu.

 fakat En önemlisi ise, unutmamalıyız ki, Korona Virüsü sadece biz görmeyeceğiz tüm dünya etkisi altında ve  koronavirüs sürecinde  Bizler Yalnız değiliz ve bu süreci hep birlikte atlatacağız ve bu gördüğümüz etkileri zarar değil de kar, a çevirmek hepsi bizim elimizdedir..Korona virus için panik yapmayın önlem alın. herkese sağlıklı günler diliyorum Sevgili dostlarım..