İnsan doğduğunda tam bir cesarete sahiptir, bebek hiçbir şeyden korkmaz. Ancak yaşam ilerledikçe aile, çevre, toplum dayattığı korkularla insanın cesaretini kırar. Cesaret sonradan kazanılacak bir şey değildir,  insanın kendi doğasında olan cesareti tekrar ortaya çıkarması yeterlidir.

Korku, huzursuzluğa ve gerginliğe neden olur. Kişi korktuğunu belli etmemeye baslar, bu da onun doğal olmamasına neden olur. İnsan kendi olmadığında davranışları ve konuşmaları da doğal olmaz.

 Korktuğunuzu dile getirmekten korkmayın. Cesurluk maskesini çıkarın ve kendiniz gibi davranın. O zaman özgür ve mutlu olacaksınız. Cesaretiniz artmaya başlayacak, korkularınız azalmaya başlayacak. 

Herkesin içinde korku vardır. Çünkü herkes hayatta kalma içgüdüsüne sahiptir. Tehlikeli anlarda korku ortaya çıkabilir. Çünkü o ana o şekilde tepki verirsin. 

Korkularınızın farkında olduğunuzda korkulardan özgürleşirsiniz. İç dünyanızın farkında oldukça, kendinizi keşfetmeye başlayınca korkular dağılmaya başlar. 

Korku farkındalığını geliştirmek için korkularla yüzleşmek çok önemlidir. Korkudan kaçmayınca korkular çekilmeye başlar. Cesaret güneşi doğar. Korku bastırılırsa o kadar güçlenir ve sonra korku patlamaları yaşanır. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Cesur Olma Sanatı Değişim Programı” ile korku cesarete dönüşecek. Korkuyu anlamaya çalışacak ve ondan korkmayacaksınız. Korkudan korkmamayı bıraktığınızda üzerinizdeki korku yükü hafifleyecek.  Korkuyu yönetmeden, onu önlemeden doğal olarak onu serbestçe dönüştürebileceksiniz. 

“Cesur Olma  Sanatı Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada “korku ve cesaret” ikiliği  ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Korku yok edilemez çünkü korku bir enerjidir. Sadece dönüştürebilir. Korkularla savaşmayın, kendinizi tüketmeyin. Korku, size   bir bir mesaj verir. Korkularınızı anlar, onunla yüzleşirseniz cesarete kavuşursunuz. Korku sizin düşmanınız değildir. Korkulardan özgürleşmenin aracı, korkuyla ilgili tüm yargıları, inançları, kalıpları bırakmanızdır. 

İçinizde merhamet yükseldiğinde ve korku bulutları dağıldığında cesaret ile dolacaksınız. Yeniye doğru ilerleyeceksiniz. Gerektiği zamanda esnek olacak, gerektiği zamanda meydan okuyacaksınız. Başınıza gelen her şeyin sorumluluğunu üstlendiğinizde özgüveniniz de artacak.