Kitap Dünyası 

Kör Noktalarımız 

YAVUZ SELVİ  KÖR NOKTALARIMIZ Kapı Yayınları’ndan çıktı.   İllustrasyonlar: OĞUZ DEMİR’e ait.  160 sayfa,  

“Neden kimse kusurlarını itiraf etmez? Çünkü kendisi daha onların içindedir. Ancak uyanmış olan bir kişi rüyasını anlatabilir.” Montaigne

Kör noktalarımız var. Kendimize itiraf edemediğimiz, fark edemediğimiz, kabullenemediğimiz hatta inkâr ettiğimiz bir yanımız... İsteklerimiz, heveslerimiz, zaaflarımız, korkularımız… Yolculuk kendimizi tanıma yolculuğudur. Daha özgün ve tutarlı bir kimlik oluşturabilmek için kör noktalarımızı tanımaya ihtiyacımız var. Öğrendiklerimiz bir “sensör” etkisiyle daha sonra oluşabilecek hataların önüne geçmemize yardımcı olabilir.  Bu kitap gerçekte ne istediğimiz, nelerden korktuğumuz ve gerçekte kim olduğumuzla ilgilidir. Kör noktalarımızı tanımak kendimizi tanımaktır

SEVGİ VE UMUT DOLU BİR HİKÂYE : Bu Gözlerin Hikayesi 

Gönül Eken’in kaleme aldığı Bu Gözlerin Hikayesi Mona Kitap’tan çıktı.  Balabey en büyük hayalini gerçekleştirmeye  artık çok yakındı, kendine İstanbul’da sıfırdan yeni bir kimlik inşa ediyordu. Bu uçsuz bucaksız, taşı toprağı altın şehir İstanbul için küçük, Balabey için ise büyük bir adımdı. Zonguldak’ta geçen o güzel günlerini her zaman özlemle arayacak olan Türkan’ın ise içi buruk, yüreği endişelerle doluydu. Ancak ailesinden aldığı güçle tüm değişimi kucaklamaya hazırdı.  

Zaten demezler miydi; her ayrılık hikâyesinde mutlaka bir tutam hüzün olur.

Gönül Eken, Bu Gözlerin Hikâyesi romanında, Anadolu’dan İstanbul’a göç edip, kesişen hayatlarıyla Balabey ve Türkan’ın aşk öyküsünde, okurunu umut ve sevginin çiçek açtığı bir dünyaya davet ediyor.

Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem

Kemal Sayar’ın Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem adlı kitabı Kapı Yayınlarından çıktı.  

“Kitapta zaman zaman bir sohbet edası ile sizinle konuşuyorum, zaman zaman da bilmişlik taslıyor, derin mevzulara giriyorum. Bazen aradan çekiliyor ve o konuda düşünmüş ve hissetmiş yazarlara, şairlere kulak veriyorum. Bazen de kendimi tutamayıp meşk ediyor, içimdeki şairi serbest bırakıyorum. Bazen psikiyatrist konuşuyor satırlarda, bazen şair, bazen varlığın heybeti karşısında büyülenmiş bir şaşkın. Üçünü de birleştiren bir şey varsa, samimi bir umut üzere var olmaları. Elimin erdiği, sözümün yettiğince daha iyi bir dünyanın inşasına katkıda bulunmak istiyorum. Dilerim ki bugün söylediğimiz güzel söz, yarın bize tanıklık etsin.” Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem, yaralı ruhlara şifa verecek bir güzel sözler atlası.

Madelet 

Hüseyin Başusta’nın Madelet adlı kitabı Mona Kitap’tan çıktı.  Dünyaya Göklerden Bakan Kız MADELET Madelet Grabbe Başusta’nın  ilham verici yaşam hikâyesini bir solukta okurken,  genç cumhuriyetimizin kuruluş heyecanına da  tanıklık edeceksiniz. Hatice Mevhibe’den doğma, Ahmet Vehbi’den olma  Madelet, genç cumhuriyetin içine, dünyayı değiştirecek bir kız çocuğu olarak merhaba demişti. Tez canlıydı, yedi aylık doğmuştu. Ankara’nın meşhur Soysal Apartmanı’nda büyürken, penceresinden hep kuşların dansını izlerdi. Gün gelecek pamuk beyaz bulutlar onun hayatını baştan aşağı değiştirecekti; abilerinin “Sen kızsın! Anlamazsın bu işlerden,” demesine inat, daha 13 yaşında A, B ve C brövelerini alacak, planörü ve uçağı ile göklerde süzülecek, bir paraşütçü olarak  Türkiye’yi gururla temsil edecekti. İnatçı, cesur ve lakabı “savaşçı” olan bu genç kadın, sadece gökleri değil yerküreyi de kucakladı. Uzun bir süre yaşadığı Almanya’da evler yaparak, büyük başarılara imza attı. Bremen Türk-Alman Kadınlar Derneği’nin kuruluşunda yer alarak pek çok muhtaç kişiye yardım ederken, kalbinde hep adının arkasındaki güç vardı; Madelet “adalet” demekti.

Jar 

Kemal Varol’un Jar adlı eseri Everest Yayınları’ndan çıktı.  Usta anlatıcı Kemal Varol’un ilk romanı Jar…                                                    

Fonda gürül gürül memleket! Kemal Varol, ilk romanı Jar’da 80 darbesinden sonra bir kasabanın ruhuna düşüp gelen iki ihtiyar adamı, birbirine küsen iki kardeşin karşılıklı kurulan meyhanesinde oturtuyor. Nihayete ermeyen, iç içe geçmiş, ihtimal ki bir sırra dönüşmüş, bu sırrın peşi sıra akıp giden hikayeler eşliğinde, o iki adam öfkeyle bakışmaktan asla yorulmuyor. “Komik” dediğiniz bir an yara kanarken “hüzün” dediğinizde bir tebessüm peyda oluyor… Fonda gürül gürül memleket! Jar, gerçek hikayenin peşinde merakla sürükleneceğiniz çoklu bir anlatı. “Çaresiz, Elektro’nun teklifini kabul ettiler, ihtiyarların gerçek hikayesi, Elektro’nun anlatacağı ilk hikaye de olabilirdi, sonuncusu da. Hatta bu hikayelerin hepsi yalan olabileceği gibi, tümü birden tek bir gerçeği de karşılayabilirdi. Gerçek denilen şey, biraz olsun yalana selam vermeliymiş onun nazarına göre. Zaten aslına bakılırsa bir hikayenin kendi başına doğruluk payı olmazmış hiç. Ama bütün hikayeler birbirini tamamlar tamamlamaz, gerçeğin kendisi şıp diye çıkarmış orta yere.”

Kim Kimdir

Senem Çevik 

Senem Çevik 17 Kasım 1996’da İstanbul’da doğdu. İlköğrenimin ardından Kabataş Ticaret Lisesinden mezun oldu. Sonrasında Üniversite eğitimini Pazarlama ve Perakende ile Tıbbı Sekreterlik alanında alıp başarıyla bu bölümlerden mezun oldu. Kendi tekstil atölyesini kurdu. Newnoce de kısa süre modellik yaptı. Sonrasında medya dünyasına giriş yaptı. Cine5 Tv’de genel koordinatör olarak görev yapmaya başladı. Kanalda şu sıralar sektörel tarzlar programlar da hazırlayıp sundu.. Kendi hedefini reklam , sunum ve programcılık olarak çok başarılı bir televizyoncu olmak olarak ifade eden Senem Çevik  çalışmalarını sürdürmektedir. Senem Çevik çok yönlü birikimi , yetenekleri , kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Senem Çevik tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Eylül Duru 

Eylül Duru 3 Nisan 1978’de Aydın’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Aydın’da tamamladı. Çok küçük yaşlardan itibaren Sanata yetenekli olan Duru bu nedenle üniversite eğitimi için Yetenek Sınavında da başarılı olarak Anadolu Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümünü tercih etti. 2002 Yılında başarıyla mezun oldu.  2003 yılında özel bir eğitim kurumunda 1 sene  resim öğretmenliği yaptıktan sonra  moda tasarımcısı olarak çalışmaya başladı.  Birçok firmada bayan giyimi  üzerine tasarım bölümlerinde çalıştı. Halen bu alanda freelance olarak dışarıdan çalışmalarını sürdürmektedir.   2014’e kadar resim üzerine yoğun çalışmalar yapmayan Eylül Duru Ortadoğu’da  patlak veren savaşlarla beraber bu alanda çalışmalar yapmaya karar verdi.  2014 de Orta Doğu üzerine birçok resim yaptı ve karma sergilere katıldı   ve 2016 da moda tasarımı ve resmi birleştirmek fikri üzerine çalışmaya başladı  ve kumaş aşkı ve boya aşkını tual yerine ahşap üzerine birleştirme fikri doğdu. Şu an yaptığı tarz resimlere başladı  birçok karma serginin dışında iki fuara katıldı  son fuar 1 - 4 haziranda şu an sergilenmeye devam etmektedir. Sanatçının Tuval üzerine orta doğu resimleri büyük ilgi uyandırmaktadır. Ahşap üzerine ise fantastik çalışmalar gerçekleştirdi. Eylül Duru bu alandaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sanat tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Eylül Duru gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Medya Dünyası 

BÜYÜKKARIŞTIRAN’DA ÖZEL ÇOCUKLARIN FİLM GALASI

Trakya’nın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleşen “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi, down ve otizmli özel eğitimli çocuklarını, Trakya da ilk kez profesyonel oyuncularla bir araya getirip bu filmde buluşturmuştur. Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğden’in üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkının yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi, kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedeflemiştir. Bu hedefler doğrultusunda ,2020 yılının eylül ayında çekimleri tamamlanan filmin galası, pandemi yasaklarından dolayı 28 Haziran Pazartesi günü saat 20:00 de Büyükkarıştıran Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir. Filmin okullarda yayınlanması amaçlanmıştır. Film de rol alan Sinan Bengier, Mehmet Çepiç, Ece Pirim, Şenol İpek bütün oyuncular gönüllü olarak rol almışlardır. Film hazırlıklarında özel çocuklarımız Burhan Özdemir ve Ege Erdoğan diğer çocuk oyuncu arkadaşlarıyla provalara dahil olarak keyifli zaman geçirmişlerdir. Film, 17 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da Best of Year Awards ödül töreninde ödülünü almak üzere davet edilmiştir. Ayrıca uluslararası kısa film yarışmasına katılıp sonuçları beklemektedir. Filmin yapımcısı Dilek Çakır, Star TV basın kökenli olup 15 yıldır tv ve film sektöründe çalışmalar yaparak, sektörde basın, organizasyon, film, sosyal sorumluluk alanlarında adından söz etmiştir. Dilek Çakır sözlerine, Hedefim toplumun yarasına parmak basan konuları ve farkındalıkları ele alıp bu konuları bir kısa filmde toplayıp, toplumda farkındalık oluşturup, başta kurum ve kuruluşların ve basın iletişimin destekleri ve gösterimleriyle geniş kitlelere ulaşmaktır diyerek sözünü tamamladı. Dilek Çakır’ın 2.farkındalık filminin konusu ise epilepsi ve hazırlıkları tamamlanan filmin çekimlerine Temmuz ayında başlanacağını belirtti. Film Trakya’daki Belediyelerden Kırklareli, Büyükkarıştıran, Babaeski , Süleymanpaşa Belediyelerin ve sponsor firmaların destekleriyle çekilmiştir.

Dilek Çakır;

Filmimize destek olan kurum ve kuruluşlara ve sponsor firmalara tek tek teşekkür etmiştir. Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli İl Kültür müdürlüğü, Lüleburgaz Kaymakamlığı Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim, Büyükkarıştıran Belediyesi, Babaeski Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, Narin Et Lokantası, Dr. Mesut Ayyıldız, İstek Okulları, Akbulut Sanat, Karya Grup Agapi Restoran, Adacan Butik Otel, Apaz Butik Otel, Opr.Dr.Mehmet Akgün Tepeli, Eslina Güzellik Merkezi, Finans Danışmanı Emrah Doğruyol, Dans Trakya, Yazgülü Tunar Tokma, Limousine Plus , Irmak Rehabilitasyon