Kitap Dünyası 

Kenan Rifai’ nin Dervişlik Anlayışı

Nefes Yayınevi’ nin Akademi serisinin ilk kitabı Hasan Kerim Güç tarafından yazılan Kenan Rifai’ nin Dervişlik Anlayışı çıktı.

Kitap tasavvuf geleneğini Osmanlı’ dan Cumhuriyete taşıyan Ken’an Rifâî’ nin sohbet notlarına dayanıyor. Talebesi Meşkûre Sargut’ un tuttuğu bu notları, tasavvuf hayatının esasını teşkil eden ‘dervişlik’ anlayışı üzerinden akademik bir çalışmayla gün yüzüne çıkarmak, çağımızda tasavvufun nasıl yaşanacağına dair mesajlar içermesi bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.

Araştırmacı mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut kitap için şöyle der; “Ken’an Rifâî Hazretleri’ nin mürşitlik vasfını anlayan ve onun dervişlik anlayışını hal haline geçirip uygulayan öğrencisi Meşkure Sargut’ tan öğrenme zevkini torunu Kerim Güç’ ün ağzından dinliyoruz. Bu bilgilerin bugüne taşınmış olmasından âcizâne çok mutluyum.” 

Yazar Kerim Güç kitabın önsözünde Kenan Rifâî ve onun insanlık anlayışıyla ilgili bir akademik çalışma yapma fikrinin, Paulo Coelho’ nun 1989 yılında yazdığı bir kitabında Kenan Rifâî hakkında yazdığı sözleri okuduğunda geliştiğini   dile getirmiştir. Coelho o tarihte çok bilinmeyen Kenan Rifai ile ilgili şu yorumu yapmıştır: “Kenan Rifai birçok kişiye kendini bulması ve hayatla uyumlu bir ilişkiye ulaşması konusunda yardım etmiş biridir.”

Bu araştırma nitelikli Kenan Rifai’ nin Dervişlik Anlayışı isimli eserin ana amacı öğrencisi ve yazarın anneannesi Meşkure Sargut’ un Kenan Rifai sohbetlerinde tuttuğu notlardan oluşan 13 defterde bulunan ve yayınlanmamış olan dervişlik kavramlarının incelenerek tasavvuf literatürüne kazandırılmasıdır. Bunun yanı sıra kitapta dervişlik kavramı, tarih içerisindeki gelişimi, ve tasavvuf tarihi içerisinde çeşitli sufilerin yapmış olduğu tarifler  de incelenmektedir.

Konuşursam Dünya Sarsılır 

Başarılı sunucu Sevinç Satıroğlu’nun Konuşursam Dünya Sarsılır adlı kitabı Elma Yayınevi’nden çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor : “  Konuşmasıyla hayata manşetini atmak isteyenlerin kitabı…Konuşursam Dünya Sarsılır..Yaşamın ruhu; iletişim kurmak, anlatmak, dinlemek ve sahnede kendini iyi ifade edip, dünyaya duygularını aktarabilmek demek. Sevinç Satıroğlu, ilham dolu bu yolculuğa çıkarak hayata manşetini atmak isteyenler için deneyimlerini, kendini etkileyici biçimde ifade etmenin matematiğini ve akılda kalacak konuşmaların felsefesini bu kitapta satırlara döktü.  Haber sunuculuğunun deneyimli ismi olmasının yanı sıra, Master of Ceremony olarak konferans, zirve ve törenlerde sunucu ve moderatör olarak yer alan, Master of Talk markası ile konuşma üzerine akademik seviyede eğitimler veren Sevinç Satıroğlu; kalpten gelen derin bir konuşmanın, ezberin değil anlamın ve tutkuyla hikâyenizi anlatmanın yöntemlerini paylaşıyor. Kalp ve beynin eşsiz ahengi ile konuşmanın özel sırlarını, dünyaca ünlü isimlerden örneklerle gözler önüne seriyor.  İster kişisel ister kurumsal başarıyı hedefleyin… Hikâyenizi kalpten kalbe aktarmak istiyorsanız, bu kitap size yeni algı kapıları açacaktır.  Elma Yayınevi, 2020’nin ikinci kitabıyla buluşuyor okuyucusuyla. Konuşursam Dünya Sarsılır… Keyifli okumalar.”  Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.

Bekledim 

Murat Üstün’ün Bekledim adlı çok değerli şiir kitabı Karahan Kitabevi’nden çıktı. Kitapta Murat Üstün’ün kendine özgü şiir diliyle birbirinden değerli şiirleri yer alıyor. Şiiri sevmeyene şiiri sevdirecek sevenlere ise daha da büyük mutluluk verecek bu değerli eseri mutlaka okuyun. İşte kitaptan bir şiir : 

Dün gece kapına geldim,

Gururumu hiçe sayaraktan.

Bir umut, kapını açarsın diye,

Cesaretimi parmak uçlarımda topladım

Ürkekçe bastım kapının ziline, Bekledim...

İçimde derin izler bırakmıştı,

Çekip gidişin, terk edişin, Hoşça kal bile demeden.

Sadece bu yüzden,

Yalnızca soracaktım bu gidişin neden.

İnat ettim,

Parmağımı zilden çekmedim, Bekledim...

Uzun çalan zile kızarsın da, Tüm asabiyetinle kapıyı açarsın

Diye çok ümitlendim.

Çalan zilin umudu oldu yüreğim,

Gözlerine son kez bakabilmeliydim.

İçerden seslenişini duyarım diye,

Nefesimi tuttum, başım önümde, Bekledim...

Murat Üstün kitabın önsözünde okuyucularına şöyle ulaşıyor : “ Şiire Gönül Verenlere,

Kimi zaman seninle gittiğin yere gelir, kimi zaman oturduğun yerde seni dürter, kimi zaman gece yatırmaz, kimi zaman peşini bırakmaz Şiir Yatağından kaldırır iki safir karalarsın sonrasında sabahların. Bazen bir otobüsün koltuğunda seni yakalar bazen izlediğin bir filmin hüzünlü sahnesinde seni yazmaya zorlar. ille de yazdığı yaşaman gerekmez, geçmişini hatırlamak ya da empati kurmak yeter sana. İşte böyle duygu yüklü bir hayatta yazmaya başların. Yazdıkça mutlu olursun, mutlu oldukça yazmaya devam edersin. Ama hiçbir zaman yazdıkların dan dolayı pişman olmazsın çünkü yazdıkları seni utandırmaz aksine umuduna umut katar: İyi ki varsın Şiir dersin.

Düşünce ve duygularımın dizelere dönüşmesinde her zaman yanımda olan Eşime. Bal dan tatlı Kızıma, Canıma can katan Oğluma, beğeni ve paylaşımlarıyla bana umut aşılayan Radyo Malatya da Hoca'nın Saati dinleyicileri güzel yürekli dostlarıma, şiir yazmam için beni yüreklendiren yoldaşlarıma, kitabımın dizgiye hazırlanmasında yardımını benden esirgemeyen sevgili kardeşim Faruk 'a, katkılarıyla en büyük maddi desteğini esirgemeyen Altın park Düğün Salonlarının dost yüreği Sevgili Necdet SARIGÜL'e, Oto Kale Ekspertiz'in güzel yürekli kardeşi Hakan SATILMIŞ'a, Radyo Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Sayon Ali BOZTEPE'ye, beni seven tüm dostlarıma, nihayetinde bugünlere gelmem de çok büyük emekleri olan ve hakları asla ödenemeyecek olan Canım Anneme Koca Yürekli Babama sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Iyi ki varsız...

Bir teşekkür de Karahan Kitabevi ve Yayınevine...Murat ÜSTÜN (Hoca)” 

Murat Üstün Kimdir ? 

1964 Malatya Akçadağ'da doğdu. lik ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ingilizce öğretmenliğini bitirdi ve 29 yıllık öğretmenlik hayatını Adana ve Malatya'da geçirdi. Duygu ve düşüncelerini yıllarca yazıya döktü. ilk kitabi "Bekledim". geçmişten günümüze yaşamı içindeki duygularının dizelere dökümü olarak sizlerle buluşmaktadır. Halen şiir, türkü ve canlı performanslar ile yerel bir radyoda program sunmaktadır. Roman çalışmaları da yapan Murat USTUN 3500 adet kitap bulunan bir kütüphaneye sahiptir.

Kim Kimdir

Reyhan Sözdinler 

Reyhan Sözdinler 1989 Yılında Ankara’da doğdu. Eğitim süreçlerinin ardından 2004 yılında başlayan Radyo yolculuğu  Ankara'da yerel bir radyoda başladı.  Ardından Bayrak Fm, Karadeniz Fm ve birkaç özel radyoda görev yaptı. 2013 itibariyle ASY Medya Grubu radyolarında gerçekleştirdiği yayınların sonrasında Meteorolojinin Sesi Radyosu'nda ve Radyo A' da yayınlar yaptı. 2017'den bu yana ise Radyo Beyaz ailesinde görev yapıyor. Şu an Radyo Beyaz’da  Her Cumartesi saat 11.00’da Keyifli Hafta sonu programını hazırlayıp sunmaktadır. Reyhan Sözdinler çok erken yaşta başladığı radyoculuk serüveninde bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Reyhan Sözdinler tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası 

HAYRETTİN BU KEZ GÜLDÜRMEDİ!

Ünlü komedyen Hayrettin sözü ve müziği Murat Güneş'e düzenlemesi Çağrı Telkıvıran'a ait olan MADALYON isimli şarkısını TODO Music etiketiyle. müzikseverlerin beğenisine sundu. MADALYON,  Los Angeles'da Tolga Doğruer ve Emrah Bilge Boz yönetmenliğinde  kliplendirildi. TRT ekranlarında yayınlanan Kalk Gidelim dizisindeki performansıyla da adından söz ettiren Hayrettin ilk single çalışması Madalyon ile müzik dünyasına girmenin heyecanını yaşıyor.  Geçtiğimiz yıllarda Beyaz Show da gerçekleştirdiği canlı performansıyla müzikseverlerden tam not alan ve birazda şaşırtan Hayrettin o zamanlarda şarkı söyleme sinyalini vermişti.Şimdiden hazır olan ikinci single çalışmasını da önümüzdeki aylarda yayınlayacağını söyleyerek müzikal kariyerine sağlam adımlarla girmiş olduğunu gösterdi. Şarkıyı dinleyip klibi izledikten sonra "Hayrettin bu sefer güldürmedi" diyeceksiniz :)

Medya Dünyası 

Sonay Öztan Gökhan ile Klinik CNN Türk’te! 

Ünlülerin Diş Hekimi olarak bilinen Diş Hekimi Sonay Öztan Gökhan CNN Türk kanalında her hafta sonu Cumartesi ve  Pazar günleri saat 15:00’ de “Klinik” adlı Programın sunuculuğunu yapmaya başladı. Konusunda uzman birçok doktoru programında konuk alıp güncel sağlık konularını halkın anlayacağı bir dilde işleyen Sonay Öztan Gökhan Klinik programının kısa  sürede en çok izlenilen programlardan biri haline gelmesinden çok mutlu . Ayrıca diş Hekimi olarak birçok ödülü olan Sonay Öztan Gökhan geçtiğimiz günlerde bu kez televizyon programı sunumu ile ödül aldı.  Altın Taç ödülleri töreninde  Sonay Öztan Gökhan’ın CNN Türk te sunduğu Klinik programı “En İyi Sağlık Programı Sunucusu” ödülüne layık görüldü. Sağlığın içinden bir hekim olarak Sonay Öztan Gökhan ile Klinik programını mutlaka izleyin!