Onunla tanıştığımda henüz ilkokul sıralarındaydim.  Üç arkadaşı ile okula gelmiş,  okul bahçesinde duvar dibine yaşlanmış bankın dayanma yerine çıkmış bu üç delikanlı henüz ilkokul ikinci sınıfta olan benimle birlikte tüm öğrencilerin yoğun ilgisini çekmiş, meraklı gözlerle izliyorduk. Taa ki bir arkadaşımızın aynı okulun lisesinde olan ablası " Aaaa bu İlhan İrem" deyip çığlık atana kadar.

Evet... Aynı okulun öğrencileriydik. Benim ilkokul yıllarım onun şöhretinin pekistigi üçüncü 45 ligi "Anlasana" nin Türkiye ' de fırtınalar estirdigi yıllardı. Radyolarda onun sesi vardı, TV de onun başarıları. Mezun olduğu okula öğretmenlerini ziyarete gelmişti. Gittim .. Karşısına dikildim TV' de gördüğüm sanatçıyı karşımda görmek mutlu etmişti demek ki sıcacık gülümsedim. Gözlerime baktı aynı sıcaklıkta, gülümsedi. " Ne güzel gözlerin var senin " dedi daha da kocaman oldu tebessümüm, uzaklaştım.

      İşte hayat yine akıp gidiyor

      İşte hayat sensiz de yaşanıyor

      İşte hayat böyledir deniyor

     Zaman herşeyi siliyor" 

diyordu. 

Hayat herşeyi siliyordu gerçekten. O "Anlasana" desede biz yaşamadan, acımadan, acitmadan anlayamıyorduk. Yeni boşanmıştım, eski eşim barışabilmek için uğraşıyordu ama anlamıyordu zamanında " Anlasana"nin önemini. Birgün pek bilinmeyen ya da o güne kadar hiç bilmediğim bir İlhan İrem parçası gönderdi bana.

    

Yemyeşil bir deniz senin gözlerin/ Ne bir sandal ne bir ada ne bir sahil var/ Boğuluyorum, boğuluyorum

Bu bakışlar beni öldürecek sevgilim / Bu bakışlar beni ne zaman güldürecek sevgilim"

Uzun zaman bu dizelerin, melodinin etkisinde kaldım, defalarca dinledim. Bende İlhan İrem denilince  o ilkokuldaki küçük kız ile kısacık diyalogu ve bu parçanın yarattığı  etki gelir aklıma.

Bugün cenaze törenini izlerken bakışlarım dolu dolu ağladım. Hayat yine akıp gidiyor/ Hayat herşeyi siliyordu.

Bu satırları yazarken inan KONUŞAMIYORUM büyük usta.

Konuşursam gözyaşlarim beni boğacak biliyorum

Duyuyorum

Görüyorum

Konuşamıyorum

Bu ayrılık akşamında

Sen sustuğuma bakma

Konuşmaya gücüm yok

Beni anla..

Mekanın cennet olsun, şarkıların yoldaşın...