Avrupa Birliği yolunda iktidarın gözü kör, kulağı sağır. Türkiye'den yükselen eleştirilere, "marjinal"/küçük grupların eleştirisi diyor, kulak tıkıyor.

Avrupa'da önemli mevkileri işgal etmiş kişilerin sözlerini de dikkate almıyorlar?

Acaba neden?

Türk Milletini mi kandırmaya çalışıyorlar?

Bu vurdum duymazlık ve verilen ödünler başka türlü izah edilemez.

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 15'inci yıldönümü nedeniyle Bavyera Televizyonu'na bir demeç veren Almanya eski başbakanlarından Helmut Kohl, Türkiye'nin AB üyeliği şansı bulunmadığını söyledi. 'Münchner Runde' programında sorularını yanıtlayan Kohl, öngörülebilir bir gelecekte Türkiye'nin AB üyesi olacağına ihtimal vermediğini, AB liderlerinin üyelik vaatleriyle Türkiye'yi aldattığını ileri sürdü. Kohl, şöyle konuştu: "AB aktörlerinin kendileri bile Türkiye ile müzakerelerin 10-15 yıl süreceğini söylüyor. Bunun olmayacağını kendileri de çok iyi biliyor. Nasıl olsa 10-15 yıl sonra kendileri iktidarda olmayacak. Ben 1998'den beri Türkiye'ye imtiyazlı ortaklık tezini savunuyorum. Bu, en akılcı bir çözüm."

Kohl, isim vermeden Mesut Yılmaz'ın kendisine AB üyeliği için baskı yaptığını vurguladı. Kohl, "Çok dost ilişkilerde olduğum Türk politikacı başbakanlığım döneminde baskı yaptı. Türkiye'nin AB üyeliği için evet dememi istedi. Ben 'Hayır' dedim. Bunun üzerine Almanya'daki seçimlerde Türk kökenli seçmenlere beni seçmemelerini önerdi" dedi.

Türk gelini olan Kohl, "Türklere karşı samimi olmak ve doğruyu söylemek gerekir. Ben 'İmtiyazlı ortaklık' tezini çok akılcı buluyorum" diye konuştu.

Hâlâ Türkiye'den çekindiklerine göre, henüz istedikleri düzeyde dağılmadık demektir.

Aman Türkiyem dikkat!?

Türkiye parçalanırsa bizi AB'ye kabul edecekler.

10-15 yılda bu işi bitireceklerine inanıyorlar. Onlara bu fırsatı vermeyelim.

Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin.

M.Kemal Atatürk