Merhabalar sevgili dostlar,

Osmanlı Mutfağının aşçılarının yetiştiği Bolu şehrimize has, senelerdir yapılan, hiçbir zaman modası geçmeyen bir yemek olan ''ORMAN KEBABI'', et yemekleri içinde evlerimizde de sıklıkla pişirilen bir yemektir.

Diğer et yemeklerinden farklı olarak bezelyesi biraz daha bol eklenir. Havuç ve patatesin yanı sıra isteğe bağlı olarak kereviz ilave edilerek de pişirilir.

Et'in sebzelerle bütünleşmesi ile bereketli bir tencere yemeği olması da kalabalık sofralar için idealdir.

Bugün biz kuşbaşı et yerine köfte kullanarak hazırlayacağız. Çocukların daha çok tercih ettiği ve severek tükettikleri için köfteyi tercih ettik.

Haydi buyrun tarifimize geçelim ve bu hafta yemek programınıza ekleyin.

• MALZEMELER:

• 450 gr dana döş kıyma

• 1 ad kuru soğan rendesi

• 1 su bardağı galeta unu

• 1 ad yumurta

• Tuz

• Karabiber

• Kimyon

• SEBZELER:

• 3 ad patates

• 3 ad havuç

• 1 ad kapya biber

• 1,5 su bardağı bezelye

• 4 dolu yemek kaşığı domates rendesi

• 1 dolu yemek kaşığı domates salçası

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 2,5 su bardağı sıcak su

• HAZIRLANMASI:

• Köfte malzemelerini bir kaseye alarak yoğurun.

• Cevizden biraz küçük yuvarlaklar halinde hazırlayın.

• Bir tavaya az zeytinyağ ekleyerek köfteleri çevirin.

• Sebzeleri ayrı ayrı küpler halinde doğrayarak hazırlayın.

• Başka bir tavada kalan zeytinyağ ile sebzeleri soteleyin.

• Hepsini yayvan bir tencereye alarak bezelyeyi,domates rendesini, salçayı, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın.

• Sıcak suyunu vererek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...