Herkese sevgiler,

Bugün ''MANTAR''ile bir ara sıcak hazırlıyalım.Mantar sevmeyenlerin bile yiyebileceği bir tarif.

Pişmiş mantarın tek bir porsiyonu günlük olarak önerilen ve sağlıklı kemikleri korumak için gerekli temel vitamin olan bakırın üçte birini sağlayabilir.

Ayrıca kalsiyum emilimini sağlayarak kemiklere yardımcı olan D vitamini kaynağıdır.

Mantar da bulunan selenyum ve C-D vitaminleri bağışıklık sisteminin gücünü arttırma da yardımcı olur.

Sizlere kısaca ''MANTAR''ın faydalarını anlatmak istedim.

Şimdi de tarifimize geçelim.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 300 gr dana kıyma
  • Tuz-karabiber-kekik-kimyon
  • 1 ad küçük kuru soğan
  • 30-33 ad büyük boy mantar
  • 1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içerisin de kuru soğanı rendeleyin.
  • İçine kıymayı,tuzunu ve baharatlarını ekleyerek güzelce yoğurun. 
  • Mantarların sayısına ve orta boşluklarının büyüklüğüne göre toplar halinde yuvarlayın.
  • Mantarları yıkamadan ıslak havlu kağıt ile silin.
  • Orta sap kısmını çıkarın.
  • Mantarların orta boşluklarına köfteleri yerleştirerek bir tepsiye yada çömleğe dizin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi serperek fırının sıcaklığına tekrar verin.
  • Kaşar peynirinin akışkan bir kıvamda olması daha lezzetli olacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • sevgiyle..