Merhabalar sevgili dostlar,

İster ara sıcak olarak yemek sofralarınız da isterseniz çay ikramlarınız da rahatlıkla sunabileceğiniz,patates ve kıymalı harcın peynir ile karışımdan gelen lezzeti ile enfes bir tarifdir.

Görüntüsü ve rahat ikramı ile dilim dilim bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

MALZEMELER:

DIŞ PATATES KAPLAMASI İÇİN:

• 4 ad orta boy patates

• 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

• 8 dal ince kıyılmış maydanoz

• 2 ad yumurta

• Tuz + Karabiber

HAZIRLANIŞI:

• Patateslerin kabuğu soyduktan sonra rendeleyin ve suyunu iyice sıkarak bir kaseye alın.

• Kaşar peyniri rendesini, yumurtaları, maydanozu, tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın.

• Yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsinize karışımı 1cm kalınlığında olacak şekilde kare yada dikdötgen olarak yayın.

• 180 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

İÇ HARCI:

• 350 gr dana kıyma

• 1 ad kuru soğan

• 1 ad kapya biber + 2 ad sivri biber

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 3 yemek kaşığı zeytinyağ

• Tuz + Karabiber + Kırmızıbiber

• 1 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI:

• Tavanıza zeytinyağı ile kıymayı alın ve kavurmaya başlayın.

• Kuru soğanı küçük doğrayın ve kavrulmakta olan kıymaya ekleyerek devam edin.

• Kapya biberi küçük küpler halinde,sivri biberleri ince halkalar halinde doğrayın ve kavrulan kıymaya ilave edin.

• Salçayı, tuz, karabiber ve kırmızı biberini ekleyerek karıştırın.

• Suyunu vererek pişirin.

• Suyunu çeken iç harcınızı pişen patatesin üzerine eşit olacak şekilde yayın.

• Ve birlikte rulo olacak şekilde sıkıca sarın.

• Patates rulosunun üzerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.

• Aynı ısıda fırına vererek peyniri eritin.

• Servis tabağına aldığınız patates rulonuzu istediğiniz şekilde süsleyin.Mini kesilmiş kapya biberler ve maydanoz sizlere yardımcı olacaktır.

• Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Not: Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalında ''Videosu''bulunmaktadır.