Merhabalar sevgili dostlar,

Ara sıcaklar yada çay ikramları hazır yufkalar ile hem kısa sürede hemde pratik hazırlanması ile özellikle çalışan hanımların yardımcısı oluyor. Üstelik fazlaca hazırlayarak deep freez'de saklama imkanı da sağlıyor.

Market yufkaları değil de, mahalle arasında tek tük de olsa kalan yufkaçılarımızın taze taze açılan yufkalarının tadı da bir başka güzel oluyor.

Hazır yufkalarla yapılan börekler mi yoksa el açması börekler mi denildiğinde inanın hazır yufka böreklerini tercih edenlerin sayısı hiç de yadsınmayacak kadar fazla.. Onun için bugün sizlere çok da lezzetli olan göz doyurucu bir börek yazıyorum. Boş vaktiniz de çokça hazırlıyarak tekli olarak dondurun ve bir buzdolabı torbasına yerleştirerek buzluğunuza bırakın.

Ani misafirler yada ara sıcak olarak, hiç açılmasını beklemeden fırına attığınız da çıtır çıtır börekleriniz servise hazır olacaktır.

Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.

• MALZEMELER:

• 6 ad hazır yufka

• 3 ad yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)

• 100 gr eritilmiş tereyağ

• 1 su bardağı süt

• İÇ HARCI:

• 2 ad kuru soğan

• 500 gr dana kıyma

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz

• Tuz - Karabiber

• ÜZERİNE:

• 1 ad yumurta sarısı

• 1 yemek kaşığı süt karışımı

• HAZIRLANMASI:

• İç harcımızı hazırlayarak başlayalım.

• Kuru soğanları küçük doğrayın.

• Zeytinyağ ilavesiyle kavurun.

• Kavrulan soğanları ateşten indirin ve kıymasını, tuzunu, karabiberini ekleyerek karıştırın. En son da ince kıyılmış maydanozları ekleyerek iç harcını kenara alın.

• Sos için, eritilmiş tereyağını sütü ve yumurtaları bir kase içinde karıştırın.

• İki adet yufkayı sos sürerek üst üste yerleştirin.

• 4 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin, yufkanın orta kısmı daha uzun olduğundan kestiğiniz parçaların orta dilimlerini de ikiye bölün.

• Alt kısımlarına kıyma harcı yerleştin ve sağa sola döndüre döndüre muska şekli vererek hepsini hazırlayın.

• Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürün.

• 175 derece de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

• Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ile servis ettiğiniz de yemek yerine de geçecektir.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...