Günümüz de zamanla yarışan hanımlarımızın imdadına yetişen hazır yufkalarla nefis ikramlıklar hazırlamamız mümkün..

Hayal gücümüz ve damak zevkimizin el verdiğince pratik ve enfes lezzetler misafirlerimiz için bize mutfaklarımız da kolaylık sağlıyor.

Üstelik bu börekleri boş bir zamanınızda hazırlayıp deepfrezinize koymanız ve misafiriniz geldiğinde çay demleme süresinde çıkararak fırınlamanız mümkün..

Pratik ve lezzetli çıtırları bu hafta mutfağınıza konuk etmeye ne dersiniz ?

Haydi o zaman hep birlikte hazırlıyalım..

  • MALZEMELER:
  • 4 ad hazır yufka
  • SOS:
  • 75 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı krema
  • İÇ HARCI:
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı (80ml) zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 7 dal ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • YAPILIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kase içinde karıştırın ve kenara alın.
  • İç harcı için,kuru soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya alın.
  • Zeytinyağ ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Soğanlarınız yumuşamaya başlayınca şekerini ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurarak karamelize edin.
  • Tavayı ateşten indirin ve kıymasını ekleyerek soğanların sıcağınla karıştırın.
  • Maydanozunu,tuzunu ve karabiberini ilave edin ve karıştırın.
  • Sos ve iç harcımız hazır olduğuna göre şimdi börekleri hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Yufkanın birini tezgaha serin ve üzerine sos sürün.
  • 4 tane yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üst üste yerleştirin.
  • Kenarı tırtıllı yuvarlak bisküvi kalıbı ile yufkaları yuvarlak olarak kesin.
  • Her bir yuvarlak hamurun üzerine kıyma harcı yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Yufkalarınız soslandığı için yumuşak olacağından rahatça kapanacaktır.
  • Böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürün.
  • İsterseniz susam da serpebilirsiniz.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 13-15 dakika pişirin.
  • Çıtır çıtır lezzeti ,çok şirin ve şık görüntüsü ile börekleriniz servis tabağında yerini alsın.
  • Eğer ara sıcak olarak düşünürseniz servis ederken böreklerin yanına koyacağınız domates sos çok yakışacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...