Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz sıcaklarında tatlıdan vazgeçemeyenler için sütlü tatlı tercihleri fazlaca rağbet görmekte.. Klasik ve pratik yapımı ile hem meyveyi hemde sütü bir arada barındıran hafif olmasının yanı sıra kullanılan meyvenin faydaları ile de hem damak tatlarımıza hem gözümüze uygun bir tatlı hazırlıyalım.

Limon ve portakalın en yüksek C vitamini kaynağı olduğunu sanırız,oysaki KİVİ meyvelerin besinsel parçalanma oranına göre, 100 gr başına limon ve portakalın iki katı C vitamini yüzdesi 154 oranındadır.

C vitamini ise güçlü bir antioksidan görevi nedeniyle iltihaplanma veya kansere neden olabilecek serbest radikalleri yok eder.

Aynı zamanda vücudun zararlı patojonlere karşı bağışıklığını arttırmada yardımcı olur.

Faydaları ile biline KİVİ’yi her ne kadar çok tüketmek gerekirse de, alarjik reaksiyonlarına da dikkat etmek gerekir.

Ülkemizde de Marmara, Ege ve Akdeniz de üretimi yapılmaktadır.

Yazdığım tarifin meyvesini seçmek sizlere kalmış.. En çok sevdiğiniz meyveyi de kullanabilirsiniz. Biraz mayhoş bir meyve tatlıyla ekşiyi bir arada sevenler için idealdir.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 1 lt süt

• 2 yemek kaşığı un

• 2 yemek kaşığı nişasta

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 dilim limon

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 paket etimek

• 1 küçük çorba kasesi fıstık kırıkları

• HAZIRLANMASI:

• Tencerenize un, şeker ve nişastayı alın.

• Soğuk sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz kıvamda karıştırın.

• Orta ateşe alın ve limon dilimini de ekleyerek karıştırarak pişirin.

• Kıvam alan karışımı ateşten indirin ve vanilya ile tereyağını ekledikten sonra süzgeçten geçirin. (limon dilimini çıkarın)

• ŞERBET İÇİN:

• 1 su bardağı toz şeker

• 1,5 su bardağı su

• 2 dolu yemek kaşığı karamel

• HAZIRLANMASI:

• Şeker ve suyu tencereye alın ve kaynatın.

• Ateşten indirdikten sonra karamel sos ekleyerek karıştırın.

• Ilık hale getirin.

• ÜZERİNE:

• 4 ad halka dilimlenmiş Kivi

• 1 paket kivi jölesi

• 2,5 su bardağı sıcak su

• HAZIRLANMASI:

• 25x25 kare borcama etimekleri dizin. (1 paketten 3 eksik yetecektir.)

• Etimeklerin üzerine karamelli şerbetini gezdirin ve iyice çektirin.

• Üzerine fıstık kırıklarını serpin.

• Ilık haldeki muhallebisini eşit şekilde yerleştirin.Ve buzdolabına kaldırın.

• Bu arada üzerinin jölesini hazırlıyalım.

• Bir kase içinde jöle ve sıcak suyu eritin. 5 dakika bekletin.

• Kivileri halkalar halinde dilimleyin.

• Soğuyan tatlınızın üzerine önce kivileri yerleştirin.

• Jölesini eşit şekilde gezdirin.

• Tekrar buzdolabına kaldırarak soğutun.

• Kare dilimler halinde servis edin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...