Sonbaharın son günlerini yaşadığımız bu günlerde hâli vakti yerinde olanlar çoktan kış hazırlıklarını, yiyecek, giyecek ve yakacaklarını toparlamış  bulunmakta.Ya işsiz güçsüz, parasız pulsuz, evsiz barksız olanlar ne olacak peki fikri olan varmı? Kış geldiğinde harcamalar üç katına çıkıyorken hele birde kalacak evin yerin yoksa nasıl yaşanır? Hayatta kalma mücadelesi nasıl verilir bilemedim.

Duyduğumda dahi gözüm korkuyor bırakın ki yaşamayı. Bizim ülkemizdeki ekonomi kötüye gittikçe yaşama şansımızda bir o kadar azalmakta ve kötüye gitmekte.Halbuki bizden daha düşük ekonomili ülkeler yüz ölçümü olarak bizim ülkemizin çeyreği kadarlar ama velakin  bizden  daha çok hakka sahipler hem de bizden daha donanımlı yaşayabiliyorlar. 

Peki bizim neden olmasın? Biz onlardan daha varlıklıyız ama çalmayı, çırpmayı, kolay kazancı sevdiğimiz sürece bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersen  bu hal böyle devam edecek. Ne başı ne sonu belli olmayan bir yolda yürümek insanlığın en yıpratıcı koşullarından biridir ne yazık ki. Peki önümüzde kocaman bir kış var kapıya yaklaşan. Vatandaş yardımı ile nereye kadar gidilebilir? Devlet büyüklerim, çalışma bakanım, çevre bakanım, aileden sorumlu bakanım iş ve işçi bulma kurumları lütfen hep birlikte çözümler üretelim. Sandalye kapmaca oynamayalım. Bu işin şakası yok. O kadar insan yaşlı genç demeden heder olup gidiyor. 

Bir an önce el ele verip kendimizi ve ülkemizi toparlamamız lazım. Herkes elinden gelenin fazlasını yapsın ki güzel insanlar yetiştirip güzel ülkemizde insanca yaşayalım.

Sevgiyle kalın