Merhabalar,
En kolayından üstelik bir o kadar da lezzetli bir börek yapmaya ne dersiniz ?
habersiz gelen misafirleriniz için yada eliniz de kalan yufkaları değerlendirmek için yapılabilecek en pratik tarif..İnanın çok memnun kalacaksınız..
- MALZEMELER:
- 3 adet yufka
- SOS:
- 2 adet yumurta
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 şişe maden suyu
- İÇ HARCI:
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağ parçaları
- Maydanoz
- YAPILIŞI:
- Yufkaları üst üste yerleştirin.
- Kare kapatın ve rulo kıvırın.
- Bu ruloyu bir parmak kalınlığında keserek bir tepsiye alın.
- (şeritler halinde olacaktır.)
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırın ve kestiğiniz yufkaların üzerine dökerek buzdolabında 1 saat bekletin.
- 24 x 24 boyutlarda bir kapaklı bir tencereye yufkalrın yarısını yerleştirin.
- Üzerine peynir karışımını yerleştirin.
- Kalan yufkalar ile üzerini kapatın ve kenar kısımlarını bir mala ile bastırın.
- Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye başlayın.
- Alt kısmı kızardıktan sonra ters yüz ederek kısık ateşte diğer tarafını pişirin.
- Servis tabağına alarak dilimleyin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle..