Merhabalar,

En kolayından üstelik bir o kadar da lezzetli bir börek yapmaya ne dersiniz ?

habersiz gelen misafirleriniz için yada eliniz de kalan yufkaları değerlendirmek için yapılabilecek en pratik tarif..İnanın çok memnun kalacaksınız..

  • MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • SOS:
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • İÇ HARCI:
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağ parçaları
  • Maydanoz

  • YAPILIŞI:
  • Yufkaları üst üste yerleştirin.
  • Kare kapatın ve rulo kıvırın.
  • Bu ruloyu bir parmak kalınlığında keserek bir tepsiye alın.
  • (şeritler halinde olacaktır.)
  • Sos malzemelerini bir kasede karıştırın ve kestiğiniz yufkaların üzerine dökerek buzdolabında 1 saat bekletin.
  • 24 x 24 boyutlarda bir kapaklı bir tencereye yufkalrın yarısını yerleştirin.
  • Üzerine peynir karışımını yerleştirin.
  • Kalan yufkalar ile üzerini kapatın ve kenar kısımlarını bir mala ile bastırın.
  • Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye başlayın.
  • Alt kısmı kızardıktan sonra ters yüz ederek kısık ateşte diğer tarafını pişirin.
  • Servis tabağına alarak dilimleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..