Merhabalar Sevgili (okurlar bu günkü yazımda kırıklar kıratanesi işleyeceğiz.

Yaz aylarını yaşamaktayız, keyifler nasıl iyidir inşallah, sağlık sıhhatli günler diliyorum. Hayatın en tatlı anlarını yaşamaktayız, herkese sevgiler saygılar sunarken bugünkü köşe yazımız da farklı, konuya, değineceğiz, hatta her köşe yazımızda farklı bir açıdan tablodan bakacağız demiştik.

Bugünkü yazımızda Kırıklar Kıraatanesi, neden Kırıklar Kıraatenesi, çünkü burada bazı insanlar boş laflarla gününü gün edenler, ağızlardan, çıkan sözler nereye gittiği bilmeyen işsizlikten etkilenen, yoksulluk, maddi, manevi çökme içinde olan, sinir sistemileri harap olmuş hatta ne dedikleri anlaşılmayan kendilerine bir dünya kurmuşlar.

İyle bir alan oluşturmuşlar ki normal yaşantıları zor olan böyle insanlara rastlamak, mümkün değerli okurlar.

Kıymetli Önce Vatan okurları sizler de bilirsiniz ki, her yerde mutlaka böyle insanlara rastlamışınızdır, aslında bu gibi insanların birçoğu kendini hayatın mücadelesine bırakmış deniz dalgaları vururcasına, savururcasına bir yerden yere sürüklenmiş, dağılmış, parçalanmış, bir köşeye atılmış terkedilmiş bir sandal misali hayatın küreklerini zor da olsa çekmek zorundadırlar. Oldukça dikkat çeken her dalda kültür, medeniyet, ahlaktan nasibini hiç mi hiç alamamış ve bu gibi insanlar hayatın olmayan varsayımlardan yürümek isteyenler bir çok, alışılan her toplumda yaşanan tartışmalar, kavgalar, iddalaşmalar, bilip bilmeden, cümleler kurarlar. Bu insanlar kendilerini ifade edemeyeceğini fark edemezler ki, bu da onlara kolay anlaşma yolu getirir. Normal insanlara dünyadan bir habersizlerlerdir, onlar için dünya toz pembe misali gözükür, hayatta ekmek parası, bir çay bir simit parası için bin takla  atanlardır. Birilerinden faydalanmak, amaçları olmayan, bir sözle, bir dal sigara için kalifiyeli sözler ederler..! 

Kıymetli okurlar, toplumda gözümüze çarpan bazen bu gibi insanlara rastlamak pek de zor olmuyor diye düşünmekteyiz, belki de sizlerde benim düşündüğüm gibi düşünürsünüz, bilemem fakat, gerçek budur. 

Dünya insan atanomisini bunalıma giren gösteremediği hali dışarıda topluma yansıtır, akli melekelerin, cinnet, bunalımdan kurtulmak, sters, bazı hallerden olur. Bunlarda en çok rastlanan hareketler belli tavırlarıyla belli olur. Bunlara da, en çok bu alanlarda belli ederler, bu gibi insanlarla hemen hemen rastlamak mümkündür. 

Sevgili okurlar, unutmayın ki, her insan normal davranmaz beş parmağın beşi bir değildir..! Her insan biraz da olsa hayat felsefesinin başındadır ki hayatın cilvelerinden yararlanmak ve duygu ve his bu gibi insanlarda az görülür kırıklar kıra tanesi, sadece çay muhabbet değil stres ve beyin ve bunalım gibi hallerden faydalanmak istendiği zaman orada bulunmaları kırklar kıratanesi istedikleri zaman gelip oturup çayını içip sohbetini yaparlar.

Şunu da unutmamak lazım laf aramızda oranın çayı güzeldir tavşan kanı derler ya aynısı. Neyse yaz şimdi, kışın bu kıratanede çok zaman olan düzgün bir şekilde hayatın normal olan bir dünyada yaşama azmi olan bir çaba içinde göstermektediler.

Evet kıymetli okurlar sizlere bugünkü köşemizde anlatmak isteğimiz konu basit değildi. 

Hayatta hiçbir şey basit değildir bunu, sizlerde az çok bilincindesinizdir.

Tarihlerde geçer, kimileri, kendini kaf dağında hisseder gibi davranırlar saygıyı sevgiyi bilicinde değillerdir, ancak çıkarlarına riyaet, ederler ki bu alanda kimseyi tanımazlar işlerine geleni tanırlar, sizlerde değerli okurlar, hayatta herşeyin farkındasınız ki dünya böyle insanlara karşı tavırları sergilerler.

Değerli okurlarım bugünkü yazımızın konusu biraz da farklı alanlarda seyretmeye anlatmaya çalıştık bunun aksini, yaşamamak dileğiyle herekese teşekkür eder saygılar sunarım, görüşmek dileğiyle sevgi ve hürmetle yaşanan ne varsa mutlulukla birlik beraberlikle olsun esen kalın. Aydın insanlarla kavuşmayı nasip etsin yüce mevla.