Geçen hafta, bir kısım emekli subay arkadaşlarımız ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)’nin TSM Korosu üyeleri ile birlikte, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40ncı yılı münasebeti ile Kıbrıs’ta idik. 

13, 14 ve 15 Ekim günleri Kıbrıs Barış Harekâtı’nda amfibi harekatın icra edildiği Yavuz Çıkarma Plajını, paraşüt ve helikopterlerle icra edilen Şakuli Kuşatma’nın yapıldığı Kırnı Hava Alanı ile Hamitköy bölgelerini ve Gazi Mağusa’yı gezdik. 

St.Hilarion Kalesi’nde, Bozdağ’da, Gönyeli’de, Lefkoşa’da ve çıkarma plajında ve G.Mağusa Kalesinde cereyan eden muharebeleri birlikte yeniden yaşadık. Şehitlikleri ve müzeleri gezdik. 

14 Ekim günü TMT’nin efsane Komutanı Emekli General Kenan Çoygun’un ölüm yıldönümü nedeni ile TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezinde düzenlenen anma törenine katıldık. Törende ben ve TMT’nin ilk kuruluşunu gerçekleştiren Özel Harp Daire Başkanı Daniş Karabelen Paşa’nın kızı, derneğimizin de üyesi Özcan Atamert Hanımefendi de birer konuşma yaptık. Her yıl efsane komutanımız Bozkurt’un vefatını, bazen Kıbrıs’ta bazen de Türkiye’de yaptıkları törenlerle anan, başta Derneğin Genel Başkanı Yılmaz BORA olmak üzere değerli silah arkadaşlarımız, kahraman vefakar mücahit dostlarımıza en kalbi teşekkürlerimizi sunuyorum. 

Sağolsunlar, varolsunlar.

Gazi Mağusa da Kıbrıslı soydaşlarımızın Rumlara karşı 26 gün 2-3 km2’lik küçük bir kalede verdikleri olağanüstü mücadeleyi, kahramanca direnişlerini Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş ve arkadaşlarından, kale içinde surları dolaşarak dinledik ve bu efsane savunmanın kahraman mücahitlerini ve komutanlarını yürekten kutladık. 

Bu gezimizde, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr.Derviş Eroğlu, Başbakan Sayın Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş da heyetimizi kabul ederek, onurlandırdılar. 

Saygıdeğer okuyucularım, 

Bayramdan hemen sonra Kastaş Yayınevi tarafından “KIBRIS’TA ZAFER VE 40 YIL” adı altında Kıbrıs’la ilgili anılarımı ve bugüne kadar olan gelişmeleri anlatan kitabım da yayınlandı. Gazetemizde de daha önce yayınlanan anı ve yazılarımın bazılarının da bulunduğu kitap internetten tenzilatlı olarak satışa sunulmuştur. 

Bu vesile ile Kıbrıs için gözünü kırpmadan bir bayram sevinci içinde düşmana atılan Kahraman Mehmetçik ve Kahraman Mücahitleri saygı ile anıyorum. 

Kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Kahraman gazilerimize Ulu Tanrı’dan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar.