Cumartesi günü Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39’uncu yıl dönümünü sessiz sedasız idrak ettik. Nedense yıllardır 20 Temmuz sadece KKTC’de görkemli törenlerle kutlanıyor. Türkiye’de ise, KKTC temsilcilikleri ile Kıbrıs Kültür Derneği tarafından birkaç şehirde Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleri ile bir toplantı ve bir resepsiyon düzenleniyor.
İstanbul’da Kıbrıslı dostlarımızla Kıbrıs Gazileri’nin katıldığı bu etkinliklere hiçbir sivil veya askeri kurum ve kuruluş katılmadığından, tabiri caiz ise Gazilerle Kıbrıslı dostlarımız, kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar.
Tabii görsel ve yazılı basın bu etkinliklere hiç yer vermediğinden yurttaşlarımız; 20 Temmuz’un, Kıbrıs Barış Harekatı’nın, TC’nin övünç gününün gelip geçtiğinin farkında bile olamıyorlar.
Oysa Kıbrıs Barış Harekatı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan yarım asır sonra kazandığı çok önemli bir ZAFER’dir.
Hepimize kutlu olsun.
Sevgili okuyucularım, biraz suskun kutlanan bu ZAFER; bana göre 21 inci yüzyılın Büyük Türkiyesi’nin adeta ilan günüdür. Anadolu’da parlayan ve kabuğuna sığmayan Türk Gücü’nün uluslararası arenada yıllardır uğradığı haksızlıklara, hukuksuzluklara baş kaldırdığı, Yunanistan’ın “Büyük Yunanistan” hayalinin çerçeveye alındığı gündür.
Ve bu ZAFER, bölgede Türkiye’nin konumunu yüceltmekle kalmamış, ZAFER’e susamış İslam alemini de onurlandırmış ve mutlu etmiştir.
Yine bu ZAFER’le Kıbrıs’ta her türlü hakları gasbedilen kahraman soydaşlarımıza kendi vatanlarında hür ve müstakil, mutlu ve onurlu bir yaşam temin edilmesi yanında, TC’nin Akdeniz’de, güneye karşı güvenlik zaafiyeti de bertaraf edilmiştir.
Yukarıda stratejik anlamda ifade edilen listenin, daha da detaylandırılabileceği malumlarıdır.
Bütün bu nedenlerle Kıbrıs Barış Harekatı, dimdik başları ile adeta bulutları delen kahraman milletin ve soydaşlarımız için ölümsüz ve kutsal bir övünç kaynağıdır.
Övünelim ve kutlayalım.
Bu vesile ile aziz şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan kahraman mücahit ve gazilerimize Ulu Tanrı’dan rahmet diliyorum.
Mekanları cennet olsun.
Not: Bu hafta tatile çıkacağımdan saygıdeğer okuyucularımın mübarek Ramazan Bayramı’nı, şimdiden yürekten kutluyorum.
Eylül ayında buluşmak dileği ile.