Siyaset ülkemizde artık ayağa düştü! Yüce Mecliste yaşanan olayları mutlaka TV’lerde seyrettiniz, medyada gördünüz. Onlarca iktidar partili milletvekili (bunlar halkı sözde temsil ediyorlar) iktidar partili milletvekilleri, MHP’li milletvekilini tekme, tokat, yumruk dövüyorlar.
Ülkemizin etrafı ateş çemberi olmuş.
Birileri arap militanlarını her türlü beslemiş!. Kafa kesen katiller birde utanmadan o pis ağızlarına Allahın ismini alıyorlar.
Beceriksiz dış politikamız yüzünden Ortadoğuda bile dostlarımız kalmadı.
Ülkemiz içindeki yangın belli..
PKK “silah bıraktım” diyor bir yandan da askerlerimizi şehit ediyor.
Şimdi iktidara soruyorum göreve geldiğiniz zaman terör olayları yüzde beşlerde değil miydi?. Adeta sıfırlanan bu terör olayları sizlerin iktidar dönemizinde tavan yapmadı mı?. Bunun vebali sizlerin değil midir? Bu dökülen kanların hesabını nasıl izah edip vereceksiniz.  Sizler vatanınıza hizmet için talip olup seçilmediniz mi?. Ülkenin son gelinen durumu ortada.
Herkesle kavgalı bir Başbakan. Önüne gelene çatıyor. Ya iktidar sarhoşluğu ya da şımarıklığı içinde. Dediğim dedik’i oynuyor.
Hatırlarsınız bundan on sene kadar önce AK Parti seçimi kazanmıştı?. Şimdiki Başbakanın durumu farklı idi. Hapis yatmıştı ve milleti temsil eden kişilerin kesinlikle hapis yatmaması ve yüz kızartıcı durumla karşı karşıya kalmaması önemlidir.
O dönemde Deniz Baykal ne yaptı?.. Erdoğan’ın seçim arenasında önünü açtı. Ek bir madde ile Siirt’ten kendi partisinde bir başka kazanan partilisinin yerine aday gösterildi öbür kazanan aday istifa ettirildi. Dünyanın hiç bir yerinde olmayacak kirli siyasetimizdeki Ali Cengiz oyunu oynandı.. İstifa ettirilen partilinin yerine seçim tekrar yapıldı ve yine AK Parti kazandı.
..Ve Siirt’ten milletvekili adayı gösterilen Tayyip Erdoğan, Meclise girmeyi başarıyor. Ülkemizde siyasette gelinen son durum  ortadadır. Ülkemiz korsanlar tarafından gemisi talana uğramış vaziyete dönmüştür!..
Deniz Baykal şimdi ülkemizde gelinen bu durum için acaba  ne düşünüyor?.
..Ve Kendisine ayrıca düzenlenen asparagas haberlerle siyasi hayatına nokta kondurulmadı mı?. Bir bakıma “kendim ettim kendim buldum” dünyası. Koltuk ve makam hırsı insanoğlunu mutlaka bir gün önce vezir sonrada rezil etmiyor mu. Tabi Halkına hizmet yerine koltuk sevdası içinde olanların bir gün o çok güvendikleri ceylan derisinden koltukları ayaklarının altından bir çırpıda kayıp gitmiyor mu?.. “Hırs keskin sirkeye benzer” demiş atalarımız “bir gün küpünü çatlatır” ve şimdi iktidarın yaptığı da budur keskin sirke gibi küpüne sığmamaktadır.
Haydi hayırlısı küp çatlamış da.