KEREVİZ, maydanozgiller ailesinden kökleri ve yaprakları yemek ve salata olarak tüketilebilen bir sebzedir.Sapı ve yaprağı sağlığa faydalı bir çok vitamin ve bitkisel gıdalar içerir.Çoğu sebzenin aksine kereviz,haşlansa da besin içeriğini kaybetmez. Karaciğer dostu olan kereviz, karaciğeri temizleyip çalışmasına yardımcı olur. Yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Sodyum, kalsiyum, magnezyum,bakır,çinko,demir,potasyum, gibi mineraller bakımından zengindir. C-A-D-E-B12-B6-K vitaminleri ve yağ asitleri ile doludur. Bu kadar çok faydası olan bu kış sebzesinin çok sevilen salatasını hazırlıyalım bugün.Bu salata bazen çay ikramlarının yanında bazen de yemek sofralarımız da yerini alır. Zamanın da sıkça tüketilmesinde fayda vardır. Haydi o zaman hep birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

2 ad orta boy kereviz

250 gr süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

6 ad ceviz

Tuz

Toz biber

ÜZERİNE:

Ceviz

Dereotu

Zeytinyağ

ALTLARINA:

2 adet portakal

YAPILIŞI:

Kerevizleri ayıklamadan önce bir kaseye limonlu su hazırlayın.

kerevizlerin kabuklarını soyarak limonlu suya bırakın.

Bir başka kaseye sarımsakları rendeleyin. Yoğurt ile karıştırın.

Kerevizleri hızlıca (kararmaması için) rendeleyin ve sarımsaklı yoğurt kasesine alın.

Mayonezi, tuzunu, biberini ve iri doğradığınız cevizleri ekleyerek karıştırın.

Portakalları kabuğu ile birlikte halka halinde keserek salata tabağına yerleştirin.

Kereviz salatasını dondurma kaşığı ile portakal halkalarının üzerine yerleştirin.

dereotunu ince kıyarak ortalarına yerleştirin ve bir ceviz yerleştirin.

Zeytinyağını hepsinin üzerine gezdirerek sofranıza getirin.

Çay ikramlarınızın yanında da hazırlıyabileceğiniz kereviz salatasını sık sık tüketmeniz de fayda var..

Afiyet olsun.

Sevgiyle..