Kendi bedenimize sonuna kadar sahip olan biziz. Bu yüzden en çok değeri kendimize vermeliyiz. Kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik bu olacaktır. Kendimiz için bir şeyler yapmaya asla üşenmemeliyiz. Önceliğimiz her zaman kendimiz olmayız ki herkes bize değer versin. Kendi bedenimize bir bitkiye bakar gibi bakmalıyız. Baktığımız bitkiyi sulamazsak, ölü yaprakları temizlemezsek bitki zamanla kendi güzelliğini kaybedecektir, solacaktır.  Soluk çiçek görüntüsü dışardan bakan hiç kimseye güzel gelmeyecektir. Kendimizi de bir bitkiye benzetmeliyiz. Soldukça kendimizi sulamalıyız, çürük yaprakları kendimizden koparmalıyız ki tekrardan canlanabilelim. 

Kendine değer vermek sadece kişisel bakımla ilgili değil. Kendine değer vermek bizi yıpratan insanları hayatımızdan çıkarmaktır. Her ne kadar sevsek bile manevi açıdan bizi yıpratan insanlarla beraber bir şeyleri paylaşamayız. Kendimize değer verdiğimiz an göreceğiz ki tekrar bizim hayatımıza girmek isteyecekler. Bizi yıpratan insanları tekrar hayatımıza almak kendimize yaptığımız en büyük saygısızlıklardan biridir.

Kendine saygılı olmak demek kırmızı çizgilerinin olması demektir.  Bir durumdan rahatsız olduysak hiç çekinmeden bunu karşı tarafa söylemeliyiz.  Bu kırmızı çizgileri karşımızda ki insana maddeleştirerek söylememiz gerekir. Kırmızı çizgilerimizi her zaman vurgulamalıyız. Karşımızda ki insan inatla yapıyorsa ve biz hala o insanı hayatımızda tutuyorsak o insan bu durumdan yüz bulacak ve daha fazlasını yapacak. Kendine değer vermeyen birine hiç kimse değer vermez. 

Yola devam ederken ruhsal sağlımıza önem vermek, kendine değer vermenin en önemli etkenlerinden birisidir. Her sabah yürüyüş yapmak, yoga yapmak gibi şeyler yaparak vücudumuzu kötü enerjilerden arındırabiliriz. Zihin temizliği yaptıkça kendimize verdiğimiz değer artacak. Farkındalık gelişecek, kendimizin için en iyisini isteyeceğiz. Bunları yaptıkça aynaya daha çok bakacağız, bizi üzen insanları, kuralımıza uymayan insanları hayatımızdan kovacağız. 

Kendimizin en yakın arkadaşı biziz, kendimize sonuna kadar sahip olan biziz. Bu yüzden kendi değerimizi anlayalım.