Sanatçı Füsun Sovuksu, Anneler Günü dolayısıyla Kemer’de konser verdi.

Kemer Belediyesi tarafından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda düzenlenen konsere, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi meclis üyeleri Mustafa Tıraş, Recep Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün eşi Hale Gül, 24 Ocak 2019’da hortumda dereye sürüklenen araçta kaybolan üniversite öğrencisi Kader Buse Acar’ın (20) annesi Ayla Acar ve babası Ahmet Acar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı Sovuksu, seslendirdiği şarkılarla konseri izlemeye gelenlere keyifli bir akşam yaşattı.

 Yerli ve yabancı misafirler tarafından da büyük ilgi gören konsere gelenler, sanatçı Sovuksu’nun seslendirdiği şarkılara zaman zaman eşlik etti.

Yılın annesi Ayla Acar

24 Ocak 2019’da hortumda dereye sürüklenen araçta kaybolan üniversite öğrencisi Kader Buse Acar’ın annesi Ayla Acar yılın annesi seçildi.

 Başkan Topaloğlu ile eşi Fikriye Topaloğlu, sahneye davet edilen Kader Buse Acar’ın annesi Ayla Acar ile Ahmet Acar’a günün anlam ve önemini belirten bir plaket verdi.

 Kısa bir konuşma yapan Başkan Topaloğlu, anne olmanın zor olduğunu belirterek, “Anne olmak adalet, sevgi, koruma ister. Anneler evin direğidir. ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’. Evlada konuşmayı ilk öğreten annedir. Sözün bittiği yerdeyiz. Ayla ablam başta olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyorum.” diye konuştu.

 Yılın annesi seçilen Ayla Acar ise kızının söylediği sözlerin hala kulaklarında olduğunu belirterek, “Kızımın söylediği sözleri sabaha kadar anlatsam bitmez. Kızımın söylediği bir şey vardı. Gerçek annelerin ve çocuklarını gerçek sevgiyle büyüten annelerin günü kutlu olsun derdi. Ben kızımla doyasıya yaşadım. Allah’a şükürler olsun.” dedi. 

Başkan Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu da Ayla Acar ve eşine Allah’tan dayanma gücü vermesi dileklerinde bulunarak her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

Konser sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve eşi Hale Gül, sanatçı Füsun Sovuksu’ya çiçek verdi.

İLBER ORTAYLI’DAN YENİ KİTAP ‘İNSAN GELECEĞİNİ NASIL KURAR?’

İlber Ortaylı’nın yeni kitabı ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?’ çıktığı andan itibaren en çok okunanlar listesinde yerini aldı.

İlber Ortaylı bu kitapta kişinin hayattaki gayesini nasıl belirleyeceğini, hedefini nasıl koyacağını, geleceğini nasıl planlayacağını, potansiyelini nasıl değerlendireceğini yüzyılların içinde dolaşarak, tarihin büyük düşünürlerinin binlerce yıla meydan okuyan görüşlerini de yanımıza katarak izah ediyor. Kendimize her gün sorduğumuz ve cevap bulmakta zorlandığımız soruları kendi deneyimleri ve engin bilgisi ışığında yanıtlıyor.

İnsan kendini nasıl inşa eder?

Potansiyelimizi değerlendirebilmek için hangi yeteneklere sahip olmalıyız?

İnsan hedefini nasıl koyar, geleceğe dönük planlarını nasıl yapar?

Yeteneğimizi, merakımızı nasıl keşfederiz ve nasıl geliştiririz?

Kendi talihimizin mimarı olabilir miyiz?

Etrafa bakma sanatı nedir, nasıl öğrenilir?

Mutluluk neden hem hakkımız hem de görevimizdir?

En zor zamanlarda direnme gücünü nerede bulacağız ve ilhamı nelerde arayacağız?

İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? yaşam tecrübesini paylaşmayı vazife bilen bir entelektüelden, İlber Hoca'dan, okurlar için bir yol açma, yol yapma, kendini inşa etme ve toplumu ayağa kaldırma rehberi. Platon, Seneca, Cicero, Farabi gibi bilgelerin ilhamı eşliğinde ve Yenal Bilgici'nin sorularıyla.

Kubat Yörük Türkmen Festivalinde sevenleriyle buluştu

Başkan Böcek’e sevgi seli

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nde ünlü sanatçı Kubat sahne aldı. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren Kubat, Yörük vatandaşları coşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de festival alanında düzenlenen etkinliklere katılarak coşkuya ortak oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yörük Türkmen Festival alanı gün boyu ziyaretçi akınına uğradı.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Yörük Türkmen Festivali alanında ilçe belediyeleri ve derneklerin kurduğu Yörük çadırlarını ziyaret etti. Vatandaşlarla bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren Başkan Böcek, çadırları tek tek ziyaret etti. Alanda düzenlenen etkinliklere katılan Başkan Böcek festival coşkusuna ortak oldu. Başkan Böcek, alanda vatandaşların da yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. 

KUBAT YÖRÜK FESTİVALİNDE

Yörük Türkmen Festivali akşam da Kubat konseri ile devam etti. Halk Müziği sanatçısı Kubat, binlerce hayranıyla Yörük Türkmen Festivalinde buluştu. En güzel türkülerini Yörükler ve alanı dolduran vatandaşlar için seslendiren Kubat, ‘Halkalı şeker’, ‘Tiridine Tiridine Bandım’, ‘Erik Dalı’, ‘Fidayda’, ‘Farfara’ gibi hareketli türküleriyle izleyenleri coşturdu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de ünlü sanatçıya festivale katkısından dolayı plaket ve çiçek takdim etti. Usta sanatçı Kubat da Başkan Böcek’e Yörük kültürünün yaşatılması adına düzenlenen festival için teşekkür etti. 

Cansever ve Mahmut Görgen'i buluşturan proje "ÖZÜR DİLİYORUM"

Yaptığı şarkılarla her yaştan dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran arabesk müziğin usta ismi Cansever, Z kuşağını yakalamak için farklı soundlar yapmaya devam ediyor.

Son olarak projeleriyle dikkat çeken genç aranjör ve DJ Mahmut Görgen'le bir araya gelen Cansever, "Özür Diliyorum" isimli şarkısının aranjesini Görgen'e emanet etti. Mahmut Görgen Deep House tarzıyla yeniden aranje ettiği ve farklı bir yorum kattığı şarkıyla ilgili olarak; "Cansever ablayla böyle bir projede yer almak benim için gurur verici. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız Özür Diliyorum projesinin özellikle gençler tarafından da sevileceğinden eminim. Yaz için Cansever ablamla güzel bir hit yaptık, artık müzikseverlere emanet" ifadelerine yer verdi.

Cansever ise: "Ben bugüne kadar kıyafetlerimle değil hep sesimle hayranlarımla buluştum. 7'den 77'ye her insan hitap edecek şarkılar üretmeye çalışıyorum, müzik sektöründeki farklı tarzları sürekli takip ediyorum. Mahmut kardeşimin başarılı işlerine tanık oldum ve bu şarkımı kendisine emanet ettim, harika bir iş çıkardı. Dinleyenlerin hayran kalacağına eminim." şeklinde konuştu.

Sözü ve müziği Cansever, aranjesinde ise Mahmut Görgen imzası taşıyan "Özür Diliyorum" isimli tekli çalışması 10 Mayıs'ta Warble Medya etiketiyle tüm dijital platformlarda, video klibiyle de Netd youtube kanalında müzikseverlerle buluştu.

Zeyd’den “Kimsesiz”e Remix geldi!

Rap müziğin sevilen isimlerinden Zeyd'in geçtiğimiz günlerde yayınlanan teklisi "Kimsesiz"e remix geldi

Sözü ve müziğinde Zeyd ve DoğuSwag'ın imzası olan şarkının remix versiyonunun aranjesi Berat Demir'e ait.

Zeyd – Kimsesiz (Berat Demir Remix) single çalışması Sony Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Almanya'nın en ünlüsü Kısmet Wedding Coiffeurin sezonu açtı!

2017 senesinden bu yana kendi patentli markası "Kısmet Wedding Coiffeurin" adıyla yaptığı Gelin Topuzları sayesinde ünlenen, Instagram'da evlenen çiftlerin “ilk buluşma” videolarının öncüsü "Kısmet Kuaför" bayramla beraber sezona tekrar start verdi.

2017 senesinden bu yana kendi patentli markası "Kısmet Wedding Coiffeurin" adıyla yaptığı Gelin Topuzları sayesinde ünlenen, Instagram'da evlenen çiftlerin “ilk buluşma” videolarının öncüsü "Kısmet Kuaför" bayramla beraber sezona tekrar start verdi.

Ivana Sert'in yanı sıra Deniz Akkaya, Çağla Şıkel ve Derya Ulu gibi sanatçılarla aynı organizasyonlarda da bulunan Kısmet Hanım, Almanya'nın Hamm şehrinde gelinlerin en özel günlerinde "Saç ve Makyaj" çalışmalarıyla göz kamaştırmaya devam ediyor. Instagram hesabı üzerinde en yeni saç modellerini de paylaşan kuaför, Avrupa da  çok büyük bir ilgi görüyor..

Emre Berkün’den ‘Dipsiz Kuyu’ Rock

Pandemi döneminde çıkardığı Dipsiz Kuyu, Hayatların İçinde, İzi Kaldı-Akustik ve Yolculuk isimli şarkılarıyla tanıdığımız Emre Berkün, Eylül 2020de yayınladığı Dipsiz Kuyu şarkısının rock versiyonuyla yeniden karşımıza çıkıyor. Söz ve müzik ve düzenlemesi Emre Berküne ait olan şarkı elektrik gitarlar ile synthesier seslerinin harmanlandığı hepimizin özlediği rock tınılarına sahip.

Dipsiz Kuyu Rock zaman zaman yaşadığımız sıkışmışlık duygusunu ve yaşayarak tecrübe ederek kendi doğrularımızı öğrendiğimizi anlatan sert bir şarkı. Bas gitarı Emre Berkün’ün çaldığı şarkıya davulda Tuncay Gümüş ve gitarda Can Santorini eşlik ediyor.  Emre Berkün kısa aralıklarla yeni şarkılarını yayınlamaya devam edecek.