Merhabalar sevgili dostlar,

Türk Mutfağında sütlü tatlılar denilince ilk akla gelen beşliden biridir. Esmer güzeli dediğimiz ve tavuk göğsünün üzeri yakılarak hazırlandığı bu tatlı, yaz günlerinde özellikle yanında bir top kaymaklı dondurma ile harika bir lezzettir.

İçine bazen tavuk etleri de eklense de ev yapımı bir kazandibi için ben bugün tavuk eti eklemeden daha pratik bir tarifini vereceğim. 

Pişme aşaması gayet kolay olmakla birlikte ateş üzerin de dibini tutturma tabiriyle hazırlayacağımız tatlımız belki biraz zamanınızı alacaktır,ama inanın hazırlamaya değer bir yemek üstü tatlınız da sofrada yerini alacaktır.

Arzunuza göre üzerine ister tarçın serpin isterseniz kaymaklı bir top dondurma..

Haydi buyrun birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

6 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

3 dolu yemek kaşığı pirinç unu

3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1 dolu yemek kaşığı tereyağ

Pudra şekeri (tepsinizi kaplayacak ölçüde)

HAZIRLANMASI:

Sütten bir su bardağı ayırın ve kenara alın.

Kalan sütü tencereye alın ve şekeri ekleyerek orta ateşte karıştırın.

Ayırdığınız soğuk sütü bir kaseye aktarın ve içine pirinç unu ile nişastayı ekleyerek pürüzsüz kıvamda karıştırın.

Ateş üzerinde olan süt ve şeker karışımı ılık haldeyken karışımı içine ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Koyu bir kıvama gelen tatlıyı ateşten indirin ve tereyağ ekleyerek mikser ile 10 dakika çırparak macun gibi bir kıvam almasını sağlayın.

Ateşe dayanıklı bir tepsiye pudra şekerini serpin.

2 kepçe tatlıdan üzerine aktarın ve orta ateş üzerinde çevire çevire altının yanmasını sağlayın.

Az tatlı koymamızın sebebi, altının yanmasını net olarak görmemiz için..

Tamamen altının yandığını gördükten sonra kalan tatlıyı tepsiye aktarın ve eşit dağıtın.

Oda ısısında soğuduktan sonra en az yarım gün buzdolabında bekleterek soğutun.

Dört parmak eninde kesin ve spatulanızı soğuk su ile ıslattıktan sonra rulo sararak servis tabaklarına alın.

Arzuya göre üzerine tarçın yada dondurma ekleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...