Merhabalar,

Türk Mutfağının sütlü tatlılar kategorisinde önemli bir yer alan ''KAZANDİBİ''çok tüketilen ve sevilen hafif tatlılarımızdan biridir.Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde istediğiniz pastane lezzetinde tatlımızı evimizde de yapabiliriz.

Sıcak yaz günlerinde hafif bir tatlı yapmak isteyenler haydi o zaman bugün güzel bir ''KAZANDİBİ ''hazırlamaya ne dersiniz ?

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • TEPSİYİ YAKMAK İÇİN:
  • Pudra Şekeri (tepsiyi eşit ölçüde kaplayacak kadar)
  • ÜZERİNE:
  • Arzuya göre Tarçın
  • YANINDA :Dondurma
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye sütü ve şekeri alarak karıştırın.
  • Ayrı bir kaseye pirinç unu ve nişastayı alın ve süt soğuk iken 2 kepçe alarak açın.
  • Orta ateşte süt ve şekeri ılınana kadar karıştırın.
  • Nişasta ve pirinç unu karışımını karıştıra karıştıra ilave edin.
  • Koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra tereyağını ekleyerek mikserde 10 dakika çırpın.
  • Tepsinizi pudra şekeri ile eşit şekilde kaplayın.
  • Tepsiyi ateş üzerine alın ve şekeri karamelize hale getirin.
  • Tatlıdan ,tepsinin tabanı görülecek kadar boşaltın ve ateş üzerinde yakma işlemine devam edin.
  • Bu işlemi ocağınızın büyük gözünde ve devamlı çevirerek yapabilirsiniz.
  • Tepsinin tabanının renk değiştirdiğini göreceksiniz.
  • her tarafı aynı ölçüde kızarınca tepsinizi tezgaha alın ve tatlınızın tamamını tepsiye aktarın.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 1/2 gün dinlendirin.
  • İstediğiniz ölçülerde uzun dilimleyin.
  • Islattığınız spatula ile rulo kıvırarak servis tabağına alın.
  • Arzuya göre üzerine tarçın serpin.
  • Yanında dondurma ile ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...