Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;
 
Gayrettepe KATS Sahne, 1975 yılında kurulan yaklaşık 8700 üyesi bulunan ve tüm Sanatçıların sosyal haklarını koruyan Film-San Vakfı için hiçbir ücret almadan muhteşem  komedi oyununu oynayarak vefa örneği sergiledi. Türk Müziğinin Buğulu Sesi Kamuran Akkor ve Başarılı Oyuncu Onur Şenay tarafından kurulan ve IUC Menekşe Uçaroğlu tarafından mekan sponsorluğunda desteklenen Gayrettepe KATS Sahne, Film-San Vakfı öncülüğünde Türk Sineması ve Yeşilçam’ın oyuncuları için perdesini açtı. Sunuculuğu Genç, Yakışıklı ve Başarılı Oyuncu İbrahim Muratoğlu’nun yaptığı gecede Ceren Kaplakarslan, Cengiz Orhonlu ve İlkem Ulugün’ün oynadığı, Onur Şenay’ın yönettiği “Paket Servis” oyunuyla, katılacak davetlilere bol kahkahalı, neşeli dakikalar yaşattı. Gecede Film-San Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Engin Çağlar “Bu gece çok mutluyuz çünkü perde bizim için açılıyor tüm sinemacılar tüm oyuncular adına Sayın Kamuran Akkor’a bu teşekkür Plaketini takdim ediyorum’ dedi. Gecede Film-San Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güzel Oyuncu Devlet Devrim Sayın Onur Şenay’a, Vakıf Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu’da Menekşe Uçaroğlu’na Teşekkür Plaketlerini sundu. Kıvanç Terzioğlu “Kats Sahnede bundan böyle Film-San Vakfı’na bağlı olan ve sanatçı meslek kartı olan herkes %20 bu mekanda Meyhaneden, Tiyatro’dan, Konserlerden herşeyden indirimli faydalanacak bugün bununda müjdesini burdan vermek istiyorum” dedi. Geceye Saadet Sun, Meral Konrat, Şebnem Schaefer, Deniz Erkanat, Deniz Özerman, Ayşe Mine, Berrak Deniz, Nilüfer Aydan, Ufuk Kaplan gibi ünlü isimler katıldı. 

SİNEMAYA KRAL VE KRALİÇE SEÇİLECEK...

“2.Sinema Güzeli Yarışması”, Vizyon Production, Bonart Ajans ve aylık Bonne Vie Dergisi iş birliği organizasyonuyla 4 Nisan Çarşamba gecesi, Wow İstanbul Hotel & Convention Center’de ikinci kez gerçekleştirilecek. Yıllar önce Yeşilçam’ın kral-kraliçesinin seçildiği ve seçilenlerin o yıllar da sinema filmlerinde boy gösterdiği nostaljik “Artiz Yarışması”  günümüzde “2.Sinema Güzeli Yarışması” adıyla, Vizyon Production, Bonart Ajans ve aylık Bonne Vie Dergisi iş birliği organizasyonuyla  4 Nisan Çarşamba gecesi, Wow İstanbul Hotel & Convention Center’de ikinci kez gerçekleştirilecek.  Yarışmanın öncesinde jüri koltuğuna oturacak ünlü isimler Wow İstanbul Hotel & Convention Center Choppers Point’te düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiler ve yetenekli gençler seçmek üzere yarışmanın startını verdiler. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışma ülkemizin zorunlu olarak başlattığı Afrin Harekatı nedeniyle Türk Kızılayı ve Engelsiz Yaşam Vakfı  işbirliğiyle Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği yararina gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da  Film-San  Vakfı’nın manevi katkılarıyla gerçekleştirilecek “2.Sinema Güzeli Yarışması”nın bugüne kadar belli olan jüri üyeleri arasında sinema, TV, spor ve sahne sektörünün ünlü yapımcıları ve oyuncuları bulunuyor.  Genç yetenekleri seçecek olan jüri üyeleri Şükrü Avşar (Avşar Film), Mehmet Yiğit Alp (NTC Medya), Süleyman Orakçıoğlu (D’S Damat), Devlet Devrim (Film-San Vakfı Bşk.Yrd.), Müjdat Gezen, Aydan Şener, Salih Güney, Wilma Elles, Tamer Karadağlı, Sema Şimşek, Coşkun Sabah, Hamdi Alkan, Selen Görgüzel, Erman Toroğlu, Şoray Uzun, Kendi, Zafer Gündoğdu (Fotografçı ), Modacı Burcu Aynur, Av. Kasım Aksoy ve Muammer Kapucuoğlu (Klass Magazin Dergisi) gibi önemli  isimlerden oluşuyor. İlk üç dereceyi paylaşacak kız ve erkek yarışmacılara ödül olarak, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden oyunculuk ve kamera önü eğitimi, Osman Yağmur Dereli Sanat Akademisi’nden kamera önü ve oyunculuk eğitimini,  Ayça Kuru Akademisi’nden zarafet, yürüyüş ve doğru duruş, imaj ve stil danışmanlığı eğitimlerini ücretsiz olarak alacaklar. Sunuculuklarını Ayça Kuru ve Volkan Severcan,  kırmızı halı röportajları ise Nuri Alço yapacağı “2.Sinema Güzeli Yarışması”na  şimdiye kadar bin beşyüzün üzerinde başvuru yapıldığı belirtildi. Daha once Azerbaycan eylemesi  de yapılan yarışmaya yurt dışından da büyük ilgi olduğu kaydedildi. Gelen başvurular arasından ön jüri tarafından canlı eleme yapılarak seçilecek olan 14 kız - 14 erkek finale gitmeye hak kazanacaklar. Kamp süresi içinde yarışmacılar uzman psikolog Esra Özkeseci’den destek alırken finalistlerin fotoğrafları da fotoğrafçı Zafer Gündoğdu tarafından çekilecek. Yarışmanın gala gecesinde ayrıca her yıl tekrarlanacak “Yaşayan Değerlere Saygı” bölümünde  Müjdat Gezen, Bahar Öztan,  ve Hababam Sınıfı Oyuncuları’na Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü de verilecek.
1961’de ilk kez seçilen  “Sinema Güzeli”  Devlet Devrim’de juride…
Sinema Güzeli Yarışması’nın jüri üyeleri arasında bu yıl çok önemli bir isim de var. 1961 yılında Tamer Yiğit ile birlikte ilk kez Sinema Güzeli seçilen Devlet Devrim genrç yetenekleri seçecek isimlerden biri olacak. Şu sıralar Film –San Vakfı’nda Engin Çağlar ile başkan yardımcısı sıfatıyla görev yapan ünlü sinema sanatçısı “Bu jüri üyeliği görevini yapmak beni eski yıllarıma götürdü. İnanın şu anda kalbin küt küt atıyor. Çok heyecanlıyım” dedi. Geçtiğimiz yıl birinci seçilen Dilara Gülsün Meydancı , basın toplantısında ünlü yıldızın yayına gelerek tacını ona taktı ve Devlet Devrim’e nostalji yaşattı. 

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...