ABD, bir yandan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Bahreyn'in başını çektiği Körfez ülkelerinin, terörü desteklediği gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkileri kesme kararına destek verirken, bir yandan da terörü desteklemekle suçladığı Katar’a 12 milyar dolar karşılığında 72 adet F-15 tipi savaş uçağı satmak üzere .Üstüne ABD ile Katar Basra Körfezi’nde ortak tatbikat yapacak.. İki ABD savaş gemisi Katar’a gitti bile...

Bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu... Donald Trump geçen hafta Cuma günü Katar’ı terörizmin “üst düzey sponsoru” olarak nitelemişti. Şidi ortak askeri tatbikat ve silah satışıyla katar’ın terörü desteklediği iddiaları yalanmıydı???

Pentagon Sözcüsü Yarbay Roger Cabiness’in CNN’e konuya ilişkin yaptığı açıklamada “12 milyar dolarlık satış, Katar’a en gelişmiş savaş kabiliyeti ile ABD ile Katar arasındaki güvenlik işbirliğinde artış sağlayacak.”

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre Katar, "bölgede istikrarı tehdit eden Müslüman Kardeşler, DEAŞ ve El Kaide'nin de dahil olduğu birçok terörist ve mezhepçi grubu kucaklıyordu.”

İhvan ile yıllardır dostane olmayan bir ilişki içerisinde olan Suudi Arabistan, Sisi iktidarının örgüte karşı sert tavrını destekliyor. Dolayısıyla Mısır'da darbe sonrası dönemde Suudi Arabistan ile ilişkiler gelişirken, İhvan'a desteğini saklamayan Katar ile ilişkiler kademeli olarak kötüleşmişti.  Sisi yönetimi, siyasi İslam'ı ana ideolojisi kabul eden ve İhvan olarak da bilinen grubu yasa dışı addetmiş ve yöneticilerini birer birer mahkum etmişti. Katar'ın DEAŞ ve El Kaide'ye verdiği öne sürülen destek konusunda doğrudan bir kanıt bulunmasa da, Katar'ın Müslüman Kardeşler ve Filistin'in Gazze Şeridi'nde yönetimde olan Hamas örgütlerine verdiği destek gizli değil...

Buna rağmen ABD’nin en büyük üssü Katar’da... Nasıl bir çelişkidir bu iş!!!

Neler olup bittiğini anlatan tüm iddialar boş çıktı. Derin analizlere gerek yok, mesele son derece açık... Tamamiyle “DUYGUSALMIŞ” meğerse!!!

 “Arap Baharı” rüzgârıyla ortadoğuyu  altüst eden Amerika ve müttefikleri o günden beri İslam coğrafyasındaki kaynakları yeniden paylaşıp, bütçelerine katmak için kurdukları kumpas ile tarumar etmişlerdi. Sonuçta kapkara bir kış idi yaşanan, geriye kalan ne bahardı, ne de yaz.

Arabistan gezisinde 385 milyar dolarlık anlaşmaları Arap krallarına imzalatan Trump zaferini kılıç dansıyla da noktalıyordu. Şimdi de Katar’a attırdılar imzayı, yakında orda da yaparlar bilmem ne dansı olur biter.

Türkiye ise İran ve Katar için dünyaya kafa tutmaya çalışırken bu işten zarar görmez inşallah. Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın çok sık tekrarladığı gibi ben de babaaanne sözünü ben de hatırlatayım, “Fedai gibi öne atılma herkes kendini kurtarır ortada sen kalırsın oğlum...” Ne için, ne yapmak gerektiğini devleti yönetenler sahip oldukları derin bilgiye, tecrübeye göre değerlendirieceklerdir. Ama değip deymeyeceğini iyi düşünmek lazım. Suriye olayındaki gibi, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım...