Ramazan ayında mutfaklarımızda sıklıkla hazırladığımız hamur işleri,sahur yemeklerinin olmazsa olmazı gibidir.Demlenen çayın yanında yenilen hamurişi 

kalabalık sofralar da çok sevilir.

Bugün sizler için hem peyniri hem zeytini içinde ,yanında domates salatalık ve mis gibi demlenen bir çay ile sizlere eşlik edebilir.

Üstelik ilkokula giden çocuklu evler için ,beslenme çantalarına da koyabilirsiniz.

Haydi gelin hep birlikte hazırlıyalım..

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 (ajda)çay bardağı ılık su

100 gr eritilmiş tereyağ

1 kahve fincanı sıvıyağ

1,5 (ajda) ılık süt

1 ad yumurta beyazı (sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı yoğurt

2 çay kaşığı mahlep

1/2 yemek kaşığı tuz

6 su bardağı un + mayalandıktan sonra tekrar yoğururken 2 yemek kaşığı ilave un

İÇ MALZEMESİ:

Beyaz peynir ,maydanoz karışımı

Siyah zeytin

ÜZERİNE:

1 ad yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Kuru maya,1 tatlı kaşığı şeker,1 çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın,karıştırın ve 10 dakika mayayı kabartın.

Un hariç diğer malzemeleri ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek yoğurun.

Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

Hamur iki katına çıkana kadar (takribi 1 saat sıcak ortamda)mayalansın.

Hamuru mutfak tezgahınıza un serperek alın ve tekrar yoğurun.

Mandalina büyüklüğünde yuvarlak bezeler hazırlayın ve üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.

Bu arada beyaz peynir ve maydanoz karışımını bir tabağa hazırlayın.

Dinlenen hamur bezelerini oval olarak şekil verin.

Orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin ve peynir karışımı yerleştirin.

Üzerlerine ayıklanmış zeytinleri dizin.

Fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Çayın yanında yumuşacık poğaçalarınız servise hazır..

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Bereketli iftarlar ve sahurlar..