Kim Kimdir ? 

Emre Diner 

Gazeteci Emre Diner.  16 Ekim’de Eskişehir’de doğdu. Üniversite eğitimi için gittiği KKTC’de ikinci sınıfta gazetecilik mesleğine ilk adımı attı. Ada’nın ilk Türkçe gazetesi olan Halkın Sesi Gazetesi’nde mesleğe başladı. İkinci yıl Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in sahibi olduğu Ada’nın en büyük medya grubu Kıbrıs Medya Grubu’na transfer oldu.  Onun yanı sıra geçtiğimiz yıl Demirören Grubu’nun imtiyaz sahibi olduğu ve kapatılan Vatan Gazetesi’nin Lefkoşa muhabirliği görevini yürüttü. Diner daha sonra, 2011 yılında Sabah Gazetesi’ne transfer oldu. 2011-2016 yılları arasına kadr Turkuvaz Medya Grubu muhabiri ve daha sonra resmi temsilci olarak görev aldı. Güney Kıbrıs’taki bakanlar ve BM, Avrupa Birliği diplomatları, Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kazakistan Parlamento Başkanı Dariga Nazarbayeva, İsrail Enerji Bakanı ile yaptığı röportajlarla adından söz ettirdi. Diner, daha sonra Kıbrıs’tan İstanbul’a yerleşti.  Diner, Akşam Gazetesi, Kayyum Dönemi Cihan Haber Ajansı Dış Haberler Şefliği, Turkuvaz Medya Kıbrıs Temsilciliği ve Posta Gazetesi, TV 100, CNN Türk Dış Haber editörlüğü ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Dış Haberler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Diner BBN Türk'ün ekran yüzü kadrosuna katıldı.  Emre Diner, BBN Türk haber kanalında dış politika ile ilgili Dış İşleri programını ve Son 24 saat haber bültenini sunuyorKovid-19 aşısı Biontech kurucusu Uğur Şahin ile Türkiye'de ilk özel röportaja imza atan Diner, Rusya- Ukrayna savaşı, Azerbaycan, Kazakistan, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs alanında önemli haberlere imza atmıştı. Özellikle enerji ve diplomasi alanında çeşitli uluslar arası konferanslarda konuşmacı olarak katılan Diner, iyi derecede İngilizce biliyor.

Hilal Güneş 

Hilal GÜNEŞ 14 Mart 2003 Bursa/İnegöl’de doğdu. 14 sene Bursa’da ikamet etti. İlköğrenimini Bursa’da liseyi İstanbul’da tamamladı. Sonrasında küçük yaştan beri tiyatroya , sinemaya ve kameraya ilgisinden dolayı Kocaeli Üniversitesi Radyo , Televizyon ve Sinema bölümünü tercih etti. Bir yıl boyunca İngilizce hazırlık eğitimi de alan Güneş halen eğitimini sürdürmektedir. Bu anlamda Diksiyon , Beden dili , topluluk önünde konuşma , spikerlik ve sunuculuk eğitimleri alan Güneş bu alanda eğitim almayı da sürdürmektedir. Hakan Öztürk Medya eğitim merkezinde bireysel olarak spikerlik, sunuculuk ve diksiyon eğitimi almaktadır. Hilal Güneş eğitim aldığı hocaları tarafından da teyit edilen bu alandaki yeteneği , çalışkanlığı , çok yönlü birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Hilal Güneş tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.   

Hosna Abed 

Hosna Abed 15 Ağustos 1998'de İran'ın Tebriz şehrinde doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından İran Tebriz üniversitesinde psikoloji eğitimi almaya başladı. Sonrasında asıl yapmayı istediği iş olan mankenlik medya ve oyunculuğa yöneldi. İran’da zor şartlarda modellik yaptı. Daha sonra İstanbul’a geldi burada Banu  Noyan ve Ferhan Aral gibi isimlerden modellik eğitimleri ve sertifika aldı. Freelance olarak modellik çalışmalarını sürdürmektedir. Oyunculuk ve medyaya dair de çalışmalar planlamaktadır. Hosna Abed bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü modelliği , oyunculuğa yatkınlığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı , düzgün fiziği ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu özellikleriyle Hosna Abed gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

GÜZEL SANATÇI ÇİSEM’DEN YENİ TEKLİ ‘’İNSAF’’

Çisem’in sözü ve müziği kendisine ait olan yepyeni ve iddialı teklisi ‘’İnsaf’’Voce Music LLC etiketi ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.Şarkının sözleri sanatçının kendisine aitken,aranjesi PanRecords’a ait.Güzel şarkıcı şarkısını,Umut Kumral Devecioğlu yönetmenliği ile dikkat çekici bir kliple taçlandırırken,kısa sürede sosyal medya platformlarında ciddi bir beğeni aldı.Ayrıca sanatçının ‘’İnsaf’’ şarkısı Türkiye radyoları tarafından çok beğenilerek  listelere girmeyi başardı.

İstanbul’da yaşayan güzel sanatçı,bundan yaklaşık 5 ay önce,yine sözleri kendisine ait olan ilk single çalışması ‘’Tabi Tabi’’şarkısını iddialı bir kliple müzikseverlerin beğenisine sunmuş ve kısa sürede ciddi izlenme rakamlarına ulaşarak müzik otoritelerinden tam not almıştır.

Çisem,Türkiye’de birçok festivallerde sahne almış ve izleyiciler tarafından performansı çok beğenilmiştir.Kendisini yaptığı bu sahne çalışmaları ile daha da geliştiren ve yetiştiren Çisem halen birçok mekan ve organizatörlerden sahne teklifleri almaktadır.

Amerika’dan gelip yaptığı yatırımlar ile müzik sektöründe tüm dikkatleri üzerine toplayan Voce Music LLC etiketi ile ‘’İnsaf’’şarkısını dijital platformlarda yayınlayan Çisem,tüm enerjisini bu şarkıya harcayacağını,şarkısının sözlerinde herkesin kendinden birşeyler bulabileceğini müzikseverlere duyuruyor.Voce Music LLC CEO’su Selçuk SAL KÜÇÜK  ve eşi Jesi ALBAYRAK ‘’Çisem çok özel bir ses.Onun bu projesine çok inanıyor ve güveniyoruz.’’diyerek sanatçıya desteklerinin tam olduğunu belirtti.Ayrıca güzel ve başarılı sanatçı en büyük hayallerinden birinin Amerika’da konser vermek olduğunu belirtiyor.

Sosyal Medya Platformlarınıda  oldukça etkili kullanan ve İstanbul’da yaşayan sanatçı ‘’Müziğe olan tutkusunun çocuk yaşlardan beri başladığını ve sürekli yeni şarkılar yazarak üretmekten asla vazgeçmeyeceğini’’belirtti.’’Hiçbir şekil ve hiçbir kelime kalbin derinliklerini ve özelliklerini müzik kadar anlatamaz.’’diyen sanatçı bu cümlesi ile müziğe olan tutkusunu belirtiyor.

SEÇİL TUNA YENİ ŞARKISI İÇİN STÜDYOYA GİRDİ

Antalya’da yaşayan ve yaklaşık 8 ay önce ‘’Rota’’isimli şarkısını yayınlayan ve bu şarkı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Seçil TUNA,yeni şarkısının stüdyo çalışmalarına başladı.Sanatçı yeni şarkısı için Türkiye’nin en büyük aranjörlerinden biri olan sürpriz bir isimle çalıştığını ve şarkının müzik piyasasında ciddi bir yankı uyandıracağını sözlerinde belirtti.Daha önce Zafer Kerey imzası taşıyan ‘’Rota’’ şarkısı ile müzikseverlerden tam not alan Seçil TUNA,sosyal medyada ve birçok platformda bu şarkı ile ciddi izlenme ve beğeni sayılarına ulaşmıştı.Ayrıca sanatçının ‘’Rota’’şarkısı Türkiye’nin birçok radyosunda çalınarak dinleyiciler tarafından büyük bir ilgi görmüştü.

Sanatçılığının yanısıra Seçil TUNA,sporcu kimliği ile de dikkat çekiyor.Profesyonel olarak üç yıl voleybol,iki yılda basketbol oynayan sanatçı halen spora olan tutkunluğunu her fırsatta dile getiriyor.

Sanatın farklı dallarında birçok profesyonel eğitim alan sanatçı özellikle  iki yıl boyunca aldığı Latin Dans Eğitimi ile klip ve sahne performanslarında göz dolduruyor.Sanatçı bir ailenin kızı olan Seçil TUNA,sanatçı olan annesini kendisine rol model alarak çok uzun süre şan dersleri ve piyano eğitimi aldı.Üniversite eğitimini Dumlupınar Ünv.Resim bölümünde tamamlayan sanatçı resim konusunda da  zaman zaman yeteneklerini sergilemektedir.

18 yaşında modellik yapan ve çocukluğundan beri modayı takip eden  Seçil TUNA,halen moda üzerine çizim ve tasarımlar yaparken bununla ilgili videoları kendi youtube kanalında yayınlayarak takipçileri ile paylaşmaktadır.

‘’İnsan yaşantısı yelkenli bir gemiye benzer,yapmış ve dinlemiş olduğumuz şarkılar,bunun rüzgarıdır’’diyen Seçil TUNA müziğe olan tutkusunu bu cümlesi ile belirtiyor.Yeni çıkacak şarkısında çok profesyonel bir ekiple çalıştığını belirten sanatçı;’’Gece-gündüz yeni şarkımız için çalışıyoruz.Günümüzde maalesef sektörde yaşandığı gibi gerçeği yansıtmayan izlenmeler ile değil gerçek ve organik izlenme sayılarını hedefliyoruz ve çok kısa süre içerisinde şarkımız yayında olacak’’diyerek müzik sektörüne manalı bir mesaj veriyor.

Güzelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Seçil TUNA’nın sır gibi sakladığı yeni şarkısı daha şimdiden müzikseverler  arasında büyük merak uyandırdı.

Hatay Lezzetleri 

FATMA DİLEK TECİRLİ’nin UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ Hatay Lezzetleri kitabı Alfa Yayınlarından çıktı.  HATAY YEMEKLERİ

Hatay’ın Reyhan’lı ilçesinde doğan ve babaannesinin mutfağından, yemeklerinden etkilenen Fatma Dilek Tecirli’nin ikinci kitabı Hatay Lezzetleri Alfa Yayınları’ndan çıktı. “Yemek yapmak sanattır fakat yemek yapmakta kullanılan ürünler esastır,” diyen Fatma Dilek Tecirli bu kitabında “Hatay lezzetlerinin kayda alıyor ve bir kitapla ölümsüzleştiriyorum,”  diyor.  Taş duvarlı, motifli, ahşap tavanlı, avlusunun bir ucunda mutfak bir ucunda odaları, avlusunda akşamları oturdukları sedirleri ya da yer minderleri olan evlerden yayılan yemek kokuları zamanla hayatın akışı yerini apartmanlara, modern yaşam düzenine bırakmış Hatay da. Yemek kültürü de nasibini almış bu yeni düzenden. Ve yapılmaz olmuş bazı yemek çeşitlerimiz. Büyüklerimizden gördüklerimiz, tadına baktıklarımız bazılarımızın hatıralarında yerini almış bazılarıysa unutulup gitmiş.Yaşamın ucundan yakalasak bu unutulan lezzetleri, yazılara döksek, tekrar mutfaklarda yapılmasını sağlasak, tekrar kazandırsak gençlere, tek tek anlatsak ve tattırsak, belki de nesilden nesile aktarılmasını sağlarız.

KARANLIĞIN YÜREĞİ

Joseph CONRAD  KARANLIĞIN YÜREĞİ adlı  Klasik eseri Alfa Yayınlarından çıktı.  Çeviren:  Hasan Fehmi Nemli “Fakat karanlık dün buradaydı.” 1885’ten 1908’e kadar Afrika’nın kalbindeki, o zamanki adıyla Kongo Bağımsız Devleti, Belçika Kralı II. Leopol’un yönetimi altında yoğun bir soykırım ve yağmaya maruz kaldı.  Polonya asıllı  İngiliz yazar Joseph Conrad’ın novellası Karanlığın Yüreği bu dönemde Kongo Nehrinde yapılan bir yolculuğu anlatır. Marlow’un ormandaki yolculuğu  uygarlık öncesine, ilkel bir geçmişe, insan ruhunda yatan karanlığa yapılan bir yolculuktur aynı zamanda. Belki de bu yüzden bugüne kadar Celine’in Gecenin Sonuna Yolculuğu’ndan Coppola’nın Kıyamet’ine,  Herzog’un Aguirre Tanrının Gazabı’na pek çok yapıta ilham kaynağı oldu. Hasan Fehmi Nemli’nin çevirisiyle bilinmezliğe yapılan  bu kasvetli yolculuğa davetlisiniz.     

Uzun Mesafe Koşucusunun Yalnızlığı

ALAN SILLITOE Uzun Mesafe Koşucusunun Yalnızlığı Romanı Alfa Yayınlarından çıktı. 

Çeviri: Elif Demir

“David Bowie’nin erken dönem şarkıları üzerinde en etkili ilham kaynağı Sillitoe’nun hikâyeleriydi.”

İlk kez 1960 yılında yayımlanan Uzun Mesafe Koşucusunun Yalnızlığı, işçi sınıfının yalnızlığına ve isyankârlığına ışık tutuyor. Sillitoe’nun derinlerde yatan öfkesi, ezilenlerin ve göz ardı edilenlerin sesi olmaya hâlâ devam ediyor.

“Usta bir hikâye anlatıcısı.” –The Observer

“Sillitoe özgün ve capcanlı bir resim çiziyor.” –Saturday Review

“Günümüzün en iyi İngiliz yazarlarından biri.” –The New York Times Book Review

“Harika bir eser.” –The Guardian

Peki, Ya Eserler Yazar Değiştirseydi?

Pierre Bayard Peki, Ya Eserler Yazar Değiştirseydi? Adlı eseri Everest Yayınlarından çıktı. Çeviren:  Murat Erşen   

Borges sayesinde artık hepimiz Don Quijote’nin gerçek yazarının Pierre Ménard olduğunu biliyoruz. Peki Kafka’nın Yabancı’yı, Tolstoy’un ise Rüzgâr Gibi Geçti’yi yazdığını ya da Hitchcock’un Potemkin Zırhlısı filmini çektiğini biliyor muydunuz?

Edebiyat profesörü ve denemeci Pierre Bayard’a göre, eserlerin müelliflerini değiştirmek ve onları başka bir bakış açısıyla incelemeye çalışmak hem algımızı zenginleştiren hem de bizi daha çok hayal kurmaya teşvik eden bir yöntem. Bayard, Don Quijote’yi bir 20. yüzyıl bilimkurgu yazarına atfeden Borges’in ve 1968’de “müellifin ölümü”nü ilan eden Roland Barthes’ın yolundan ilerliyor; Nietzsche’yi Karamazov Kardeşler’i yazmaya iten sebepleri sorguluyor, Balzac’ın Parma Manastırı’ndaki üslubunu inceliyor.

Peki, Ya Eserler Yazar Değiştirseydi? tarihe ters köşe yaparak alışılmadık bir okuma biçimi öneriyor.