Merhabalar sevgili dostlar,

Kremalı tatlılar arasında sıkça tercih edilen özellikle de cafe ve pastaneler de yerini bulan, İtalya kökenli ve adını da TİRA Mİ SU yani hadi beni kendime getir, beni yukarılara çek manasındadır. Bu bağlamda insanlara neşe ve keyif vereceği düşünülen oldukça da kolay bir tatlıdır.

Kremanın kahveyle buluşmasının sonucu ve hafif bir kedi dili bisküvi ile de bütünlüğü tamamlayan gayet hafif bir kahve yanı tatlısıdır.

İtalyan asıllı tatlı,aslında evde bulunan malzemelerle bir tabak içine pratik bir şekilde hazırlanması sonucu ortaya çıkmıştır.Sıkça tükettikleri kahveyi bir şekilde tatlıda kullanmalarıdır aslında... Ama çok da güzel bir lezzet ortaya çıkmış ki, günümüzde de bir çok Ülke de sevilerek tüketilmektedir.

Zaman içerisinde bir kaç ek malzeme ilavesi de edilmiştir.Ve hatta çoğu yerde kedi dili bisküvi yerine kek parçaları eklenerek bir pasta havasında yapılanları da görmekteyiz.

Gelin biz aslına uygun olarak kedi dili bisküvi ile hazırlayalım ve kahvemizin yanında bizlere eşlik etsin.

Hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• 5 su bardağı süt (800ml)

• 1 su bardağı nişasta(6 yemek kaşığı)

• 1 su bardağı toz şeker

• 2 ad yumurta sarısı

• 1 paket (200gr) labne yada mascorpone peynir

• 1 su bardağı sıcak su + 2 tatlı kaşığı nescafe ile karıştırın.

• 14 ad kedi dili bisküvi

• KARAMEL SOS:

• 1 su bardağı toz şeker + 6 yemek kaşığı su

• 100ml krema + 1 yemek kaşığı tereyağ

• 1 su bardağı fıstık kırığı

• Kakao

• HAZIRLANMASI:

• Kremasını hazırlamakla başlayalım ve kremamız biraz ılık hale gelsin.

• Tencereye sütü,şekeri,yumurta sarılarını ve nişastayı alarak karıştırın.

• Orta ateşte karıştırarak pürüzsüz kıvamda pişirin.

• Ateşten indirdikten sonra labne peynirini ekleyerek mikser ile peyniri güzelce içine yedirin.

• Sıcak su ile nescafeyi hazırlayın.

• Uzun kek kalıbınızın içini strechle kaplayın.

• Kremadan 1 parmak kalınlığında olacak şekilde kalıbın taban kısmına yerleştirin.

• Üzerine karamel ve fıstık serpin.

• Üzerine 7 adet kedi dili bisküvisini kahveye batırdıktan sonra yerleştirin.

• Aynı şekilde bir kat daha üzerine yerleştirin.

• Üst katı krema ile kaplayın.

• Buzdolabında 2-3 saat soğutun.

• Kalıptan servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

• Üzerini süslemek için kağıt şeritler hazırlayın ve kakao, krema ve fıstık kırıkları ile süsleyin.

• KARAMEL SOS:

• Bir tavaya şeker ve suyu alın.

• Kısık ateşte tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayın.

• Şeker sertleştikten sonra tekrar gevşeyecektir endişe etmeyin.

• Rengini çok koyu kıvama getirmeyin,yanık tadı verecektir.

• Tam istenilen karamel rengini alınca kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın.

• Hemen akabimde de tereyağını ekleyin karıştırın ve tereyağ eridiğinde ateşten indirin.

• Bu kıvamda karameliniz kavanoz içinde saklanabilir de..

• Soğuyan tatlınızın üzerine, ister servis ederken, isterseniz de bütün haldeyken  üzerine gezdirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..