İşletme diyemiyorum..Ticarethane asla değil.. Gönül, işi gönül gözü ve duygu seli..
‘’ Engelliler de var’’ ve yaşıyorlar ve burnumuzun dibindeler.. Evimizde yok belki ama kimin ne zaman engelleneceğine sadece kader karar verebilir.. Kimse kahin değilse ve gelecekten kimse haber alamıyorsa.. Garantisi yok bu işin arkadaşım!.. evet sen de hemen hemde hemen bir engelli olabilirsin!! Potansiyel adaysın, eğer herkes bu duygu ile hayata bakarsa engellilere olan yaklaşımı değişecektir..
Çokça zamandır TV kanallarında bir mavi kapak, deyimi duyuyordum.. Meraklandım nedir bu diye. Çevreci dostlar algısı ile yaklaştım olaya ama dikkatlice dinlediğimde; geri dönüşüm projesi kapsamında Savaş ve Barış Suluhan kardeşlerin aslında en direk hali ile engellileri hayata geri döndürmeye çalıştıklarını gördüm…
Taktire şayan çalışmalar, sanatçı ruhlar, kişisel hayat mücadelelerinin beraberinde bu iki kardeş atıkları değerlendirip engellilere ait engelleri ortandan kaldırmaya çalışıyorlardı..
Şiir kitaplarına yayınevleri bile ’’ her ne kadar sanat, edebiyat desekte; efendim ticari kaygı taşıyoruz zira Türkiye şiir kitabı satışları anlamında çok zayıf, hatta yetersiz zarar ederiz ‘’ sözleri ile sanattan kaçarken; bu iki kardeş şiir aşklarını kitaba döküp geliri ile de yine engellilerin engellerini bertaraf etmeye çalışmalarına hayran kalmamak mümkün değil..
Kim bunlar? Neden bu kadar duyarlılar? Bazı ebeveynler engelli çocuklarından utanırken bu iki kardeş neden bu kadar savaşıyor engelliler için?? Bu sorulara verilecek tek cevap var: İnsanlar ama insan gibi insan!! lafla değil icraatları ile kendilerinden söz ettiren iki temiz ademoğlu!!
Tanrı sizleri ve sizin gibi düşünenleri korusun.. Ve bu şevkiniz asla kırılmasın.
Ben ve benim gibiler her zaman her fırsatta her platformda yanınızdayız… Karınca kararınca destek vermekten gönül huzuru duyarım. Gönlü ve gönül gözü güzel dostlarım..
Başarılarınız daim olsun ve eminim ki bu kitapta yer alan her şiir derin bir duygu deryasıdır..
Yanınızdayım