Türk Mutfağının sevilen klasik yemeklerinden biri de ''karnıyarık''tır.

Karnıyarık denildiğinde de patlıcan gelir aklımıza..kimimiz de patlıcanı sevmez ve bunun için bir başka sebze ile vede kıyma yerine kuşbaşı et ile güzel ve lezzetli bir yemek pişirmeye ne dersiniz ?

KAPYA BİBER,kırmızı renge sahip,acı olmayan ,bol etli bir biberdir.

Tam bir ecza deposudur.Hastalıkları önleyici ve iyileştirici etkiye sahiptir.Hasta olup ilaca para vermektense sağlıklı bir şekilde bu biberi tüketmek hem sağlığımızı hem cebimizi korur.

Denemeyenler için işte tarifimiz:

MALZEMELER:

500 gr dana kuşbaşı et

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 ad kuru soğan

3 ad domates

5 ad sivri biber

Tuz

Karabiber

3 su bardağı su

6-8 (büyüklüğüne göre değişebilir) ad kapya biber

KIZARTMAK İÇİN:

Ayçiçek yağı

ÜZERİNE:

6-8 ad sivri biber

YAPILIŞI:

Düdüklü tencerenizi orta ateşe alın ve zeytinyağ ekleyerek kızdırın.

Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince küçük doğranmış soğanı ekleyin ve birlikte 7-8 dak.kavurun.

Biberleri halka doğrayın.

Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Et ve soğana önce biberleri daha sonra domatesleri,tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.

Suyunu vererek kapağını kapatın ve 25 dak pişirin.

Bu arada kapya biberleri bütün olarak yıkayın ve kurulayın.

Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.

Kapya biberlerini hafif kızartın.Sadece yumuşasın.

Kağıt havlu serili tabağa çıkartın.

Orta kısmını bıçakla açın ve çekirdeklerini çıkarın.

Karnıyarık tenceresine biberleri yerleştirin.

Pişen etlerin suyunu süzün ve etleri biberlerin içlerine doldurun.

Üzeri için olan sivri biberleri de hafif kızartın ve karnıyarıkların üzerine yerleştirin.

Üzerlerini bir tabak ile kapatın.

Süzdüğünüz et suyunu (2 su bardağı) tencerenin kenarından ekleyin.

Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle....