Süper ligin yanında kupa maçlarını izlemek takımların tüm oyuncularını görmek açısından keyifli. Son kupa şampiyonu Beşiktaş’ta dün akşam renktaşı Altayspor karşısında devamlı 11’de oynamayan beş farklı oyuncusuyla sahadaydı. Buna karşın siyah beyazlılar 90 dakika boyunca oyunun hakimiydi. Cezası biten Rosier’in dönmesi siyah beyazlıların daha efektif bir oyun oynamasını sağladı. Beşiktaş’ın oyun anlayışında Rosier sadece savunmada bir sağ bek değil aynı zamanda Ghezzal’e birlikte sağ geriden Beşiktaş’ı hücuma kaldıran bir opsiyon. Onun dönüşü Cezayirli’nin de daha etkili oynamasını sağlıyor. 

Öte yandan savunmada Serdar ve Montero gayretli ve uyumluydu. Sıkışık fikstür nedeniyle kupa maçına rotasyonlu çıkan Önder Karaveli’nin orta sahada Atiba tercihi Beşiktaş’a golü getiren ayak oldu.  Batshuayi’nin yapamadığını yapan Kaptan Atiba yaşına rağmen bazen bir sihirbaz gibi skora etki etmeyi başarıyor. Aslında Batshuayi son vuruşlarda biraz daha becerikli olsa Beşiktaş çok daha erken skoru bulurdu. 

Güven Yalçın yine sahanın iyi oynayan isimleri arasındaydı. Genç oyuncu süre almaya devam ettikçe Beşiktaş hücum hattı için olumlu bir seçenek. Beşiktaş orta sahada zaman zaman gereksiz top kayıpları yapsa da tecrübesiyle son 16 turuna ismini yazmayı başardı. Burada Umut Meraş’ın, Josef’in, Rıdvan’ın gerideki mücadelesi önemli. Rakibin ataklarını da etkisizleştirdiler. Ersin Destanoğlu bu maç özelinde oyun kurma açısından daha iyiydi. 

Beşiktaş’ta en önemli eksik; gol atamamak. Ceza sahası içine bu kadar girip, pozisyon bulup sonlandıramamak ligdeki kötü gidişatında sebebi.