Süper Ligin 28. haftasında zorlu Malatya deplasmanına giden Beşiktaş, her zamanki oyununun aksine sahaya defansif bir kadroyla çıktı. İkinci bölgede Josef, Necip, Atiba üçlüsüyle maça başlayan Beşiktaş'ta orta sahanın üç defansif oyuncudan oluşması hızlı hücum oyununa set vurdu.

Sergen Yalçın, kadrosundaki tüm oyunculardan yararlanarak onları soğutmak istemeyen bir teknik adam. Rakibe göre bir oyun planı ve kadro düzeni var. Malatyaspor karşısında da hızlı hücum oyunu yerine daha kontrollü oynayarak skoru almayı tercih etti. Bunun nedeni takımın zorlu bir fikstürünün olması. Yalnız şu var ki; Atiba kendi yerine geçmeden Beşiktaş golü bulamadı. 

Her maç coşkulu oyun olmasa bile, ilk 45 dakika sahada gördüğümüz Beşiktaş'ın oyunu kesinlikle değil. Mensah oyuna girip Atiba biraz öne çıkmaya başlayınca Beşiktaş golü buldu. 59. dakikada gelen Atiba'nın attığı golde Josef, Aboubakar organizasyonu ve Atiba'nın son vuruşu mükemmeldi. Atiba her şeye rağmen Beşiktaş'ın gizli golcüsü olmaya devam ediyor. 

Beşiktaş, kısır oyuna rağmen 90 dakika boyunca maçın hakimiydi. Rakibe topu fazla vermedi. Savunma kademede oldukça etkiliydi. Vida - Welinton tandeminin her geçen gün daha iyi bir hal aldığı kesin. Özellilkle Welinton bu maçta çok iyiydi. Beşiktaş'ın Malatyaspor karşısında sol tarafı çok etkisizdi NSakala ve Larin, Rosier ve Ghezzal'ın aksine istenilen düzeyde değildi.  Sergen Yalçın'ın ikinci yarının başında yaptığı hamleler skoru değiştirdi. 

İkinci yarı savunma hattının biraz öne çıkmasıyla orta saha ve hücum hattı biraz daha canlandı ve nihayetinde gol geldi. Ersin'in yokluğunda ise kalede Utku onu hiç aratmadı. Malatyaspor'un yakaladığı iki önemli pozisyonda genç eldiven Utku takımını oyunda tutan isimdi. Kritik pozisyonların maçın kırılma anı olmasına izin vermedi. 

Malatyaspor, kendi evinde iyi oynayan bir takım. Beşiktaş karşısında Tetteh'in öncülüğünde belli bir oyuna sahiplerdi. Fakat Tetteh ilerde çok yalnız kalınca ev sahibi ekibin yenilgisi kaçınılmaz oldu. Adem Büyük etkisizdi. 

Öte yandan Malatyaspor'un sahasında şansı tutmadığı tek takım Beşiktaş. Siyah beyazlılar Malatyaspor ile oynadığı son yedi lig maçından sadece birini kaybetti. Bu maçlarda Beşiktaş'ın 5 galibiyeti, 1 beraberilği ve 1 yenilgisi var. Hatta Aralık 2019'da 2-0 yenildiği o maçta Malatyaspor'un başında Sergen Yalçın vardı. Malatyaspor Beşiktaş'ı Sergen Yalçın'la yenmişti. Sergen Yalçın'lı Beşiktaş fikstürün yoğun olduğu böylesine önemli bir haftada Malatyaspor'u yenerek altın değerindeki 3 puanı hanesine yazmayı başardı.