Kitap Dünyası 

Kapıda Biri Var 

Mehmet Aldemir’in Kapıda Biri Var adlı eseri Cinius Yayınlarından çıktı. Yazar Gül Coşkun basın tanıtım bülteninde eseri şöyle anlatıyor : “Kim demiş edebiyatın iyice İstanbul'a doğru çekildiğini? Hayır, Ankara ya da İzmir'den bahsetmiyorum. Antalya'dan... Mehmet Aldemir'den soluk soluğa okuyacağınız bir ilk roman... Altı öykünün ilginç kurgularının birleşmesiyle iki kısımdan oluşan, baş döndürücü bir roman çıkıyor karşımıza.  Her bir öykü, kâğıda döküldükçe "Pandoranın Kutusu" açılıyor ve ortaya, daha çok psikolojik olmak üzere toplumsal, hayalî ve felsefi konuların ele alındığı, son derece merak uyandıran bir metin saçılıyor. İnsanları çok yakından gözlemlediği belli olan yazar -yüksek lisans yaparken aldığı psikoloji eğitiminin de etkisiyle- derinlemesine yaptığı karakter tahlillerini, onların içsel ve dışsal çatışmalarını,  çıkmazlarını, duygusal iniş çıkışlarını ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor.

Romanda, birbirine zıt kavram ve olgular, karşıt görüşler etkili bir diyalektik oluşturacak şekilde bizlere sunuluyor. Art arda gelen tuhaf ve çarpıcı olaylar, rastlantılar, romanı baştan sona büyük bir merak ve heyecanla nefes nefese okumamızı sağlıyor. Ayrıca yazarın akıcı ve zengin dili, tarafsız bakış açısı ve titiz çalışması sonucunda, kişiler arası ilişkiler, çekişme ve çatışmalar ve de yaşanan tüm olaylar gerçekçi, inandırıcı bir üslupla anlatılıyor.” 

Mehmet Aldemir Kimdir ? 

 Yazar, 1979 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde gördü. Yine aynı üniversitenin eğitim fakültesinde  “Tezsiz Yüksek Lisans” adı altında “Eğitim Psikolojisi”, “Gelişim Psikolojisi”, “Öğrenim Psikolojisi”, “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik” gibi pedagojik formasyon dersleri görerek “Öğretmen” unvanı aldı. Hâlen Antalya’da yaşamakta olan yazar, ilk hikâyesini sekiz yaşındayken yazdı. Hikâye, yangın çıkan bir ahırda mahsur kalmış beş yaşındaki bir çocuk ve onu kurtarmaya çalışan bir eşekle ilgiliydi. Eşek ahırın dışında bulduğu çengelli bir sopayı ağzıyla tutup ufak bir pencereden içeri sokuyor ve çengeli çocuğun sırtına, elbisesinin arkasına tutturarak onu alevlerin arasından çekip kurtarıyordu… Her ne kadar bu, bir iki sayfalık minik bir hikâye de olsa küçük Mehmet için büyük bir önem teşkil ediyordu. Sanki çok önemli biri iş başarmış gibi, önüne gelen herkese öyküyü okuyor veya anlatıyordu. Ancak çevresi tarafından gerekli ilgiyi göremeyince büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı ve yirmi iki sene boyunca, yani otuz yaşına gelinceye dek bir daha böylesi bir girişimde bulunmadı. Otuz yaşına geldiğindeyse tekrar eline kalemi aldı ve ”Kapıda Biri Var!” adlı romanına başladı. Fakat dört ay kadar yazdıktan sonra -içinde sinip kalmış, hayalleri yıkılmış o küçük çocuk devreye girmiş olacaktı ki- ümitsizliğe kapılıp romana üç sene ara verdi. Sonra, 2012’de eline kalemi tekrar aldı ve bu kez kararlı bir şekilde, bir daha hayallerinden asla vazgeçmemek ve o kalemi elinden bir daha hiç bırakmamak üzere yazmaya devam etti ve nihayetinde romanı bitirip yayınlatma imkânı bularak -kırk yaşında da olsa- çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Gülsima Ağlama Ne Olursun 

Ferhad Fânî’nin Gülsima Ağlama Ne Olursun adlı eseri Hayat kitaptan çıktı. Kitap arka kapağında şu ifadelerle aktarılıyor :  Kadim sevdaların son emanetçisi, efsanevi âşıkların sonuncusu… Uzlethanesinde kırk asırlık çilesi hiç dolmayan, bir lokma, bir haırkayla ömür törpüleyen bir derviş… Hasretin beşiğinde tüm varlığı derd-i aşkla kundaklanmış bir çocuk… Kadim sevdaların son emanetçisi… Efsanevî âşıkların son mirasçısı… Ömrü, ikindiden akşama doğru akıp giden bir günün son demleri… Mirza… Ve aşkı Gülsima... “Gülsima Ağlama Ne Olursun” baştan sona şiir gibi akan cümlelerle örülmüş bir aşk ve arayış romanı… Romanın başkahramanı Mirza’nın öyküsünde aşkı, ayrılığı, vuslatı ve insanı bulacağınız, bunların da ötesinde her satırında mutlaka ‘kendinizi’ okuyacağınız bir ayna…”  Günümüz dünyasında çok özgün bir yere sahip Ferhad Fânî’yi mutlaka okumalısınız. 

SEYYAH 

SIR DEFTERİ-1

Ferhad Fânî’nin Seyyah adlı eseri Çınaraltı kitaptan çıktı. Kitabın ön kapağındaki şu ifade dikkat çekiyor : “ Aşk deliler içindir , akıllılar sevemez…” Arka kapakta ise şu ifadeler yer alıyor : “Ben geldim diyorum, ben geldim. Sana seni anlatmaya, sana O’nu… Senin düşlerini, O’nun hakikatlerini… Artık elimden mi tutarsın, dizimin dibine diz mi çökersin, ardımdan mı gelirsin, yoksa kanatlarına tutunduğum kuşların bir tüyünden de sen mi tutarsın, orasını gönlün bilir. Dinle…

Birazdan bir yolculuk başlayacak Seninle… O Senin yolculuğun… Yol da sensin, yolcu da, yolculuğun başı da sonu da sensin aslında…

Bir deli çıkagelse hayatınıza, Ve o delinin gelişiyle değişiverse bütün hayatınız. Olamaz mı?

Oldu bile… Ferhad Fânî’nin kaleminden “SEYYAH”, sadece okumanız için yazılmış bir roman değil,

“SEYYAH”, bu güne kadar yürüdüğünüz bütün yollardan bambaşka bir yol… Bildiğiniz bütün yolculukların ötesinde bir yolculuk… Ayaklarınız hazır mı? Hazır mı heybeniz ve yüreğiniz?” Bu gerçekten de çok önemli ve başarılı eseri mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Müzik Dünyası 

Atakan Ateş’ten Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! 

Atakan Ateş'in 3.cü Çalışması Hiçbir Şey Eskisi gibi olmayacak Dijital platformlarda yerini aldı. Antalya Kale içinde çekilen klibin çekimleri 2 gün sürdü, Söz ve müziği Atakan Ateş’e ait olan şarkının klip yönetmenliğini Cenk Savran üstlendi. Şarkının aranjesini Meriç Demir yaptı. 

Atakan Ateş Aynı Zaman'da Söz ve Müzik Yazarıdır. Son Olarak Hakan Peker'in Son Çalışması Olan ''Beklerim Ölümüne'' Adlı Parçanın Müziğini Yapmıştır.Hiç Birşey Eskisi gibi Olmayacak Single Çalışmasından sonra, Nisan ve Mayıs Aylarında 2 Yeni Süpriz Single Projesi ile çalışmalarına devam edecek.

GURURBEY’den Hakim Bey 

İstanbul doğumlu olan Gururbey, ilkokul ve ortaokulu Konya Akşehir'de okumuştur. 1995 yılında müziğe başlamış olan sanatçı 6 albüm çıkarmıştır.yurt ici ve yurt dışında sayısız konserler vermiş, Asala Nasri, Madonna, Jennifer Lopez, Sami İslam, Sami Yusuf gibi dünyaca ünlü bir çok sanatçının baş vokalliğini yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.

1-Dünyanın en güçlü bas sesine sahip sanatçısı unvanı,

2-Dünyanın en bas sesine sahip sanatçısı unvanı,

3-Tek nefeste en uzun süre şarkı söyleyebilen sanatçısı unvanı

Olmak üzere 3 ayrı kategoride rekor kırarak Guinnes Rekorlar kitabına girmeyi başarmıştır.

Dünyanın en dip bas sesine sahip sanatçısı unvanı ise Guinness rekorlar kitabına girmek için onay beklemektedir. Avatar filminde düşük frekansta hayvan seslerini seslendirmiş olan sanatçı, 12.5 oktav ses aralığına sahiptir.

Ve yepyeni  ‘’ yorgunum’’ ve ‘’hakim bey’’ eserlerini  sevenleriyle buluşturmanın heyecanın yaşıyor… 

 Melek prodüksiyon etiketiyle tüm dijital platformlarda…

TARIK MENGÜÇ    KÜRESEL  ISINMA

19 Ocak 1972 yılında İstanbul doğum’lu olan Tarık MENGÜÇ  müzisyen bir aileden gelen şarkıcı kimliğinin yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de bilinen asıl çıkışını 2004 ‘de “Şakşuka” isimli hareketli şarkıyla yaptı.

Daha önce, Sibel Can’a "Hey Adamım", Seda Sayan’a "Ben Sana Demedim mi", Davut Güloğlu’na "Katula Katula", Kibariye “Birgülüm” v.b gibi birçok ünlülerde besteleri bulunmaktadır.

Her albümünde yenilenen imajı,Reklam ve Film sektörünün dikkatini çekmiştir.

Rock’n joke reklamlarında oynayarak firmaya 16 tane kristal ödül aldırmıştır.

Bunun yanı sıra Vodefone,nesine.com ve bunun gibi bir çok firmanın yüzü olmuştur.

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz,İkizler Firarda ve bir çok flimlerde misafir sanatçı olarak boy göstermiştir.

2017 yılında Acun Medya tarafından survivor’a davet edilmiştir.Tarık MENGÜÇ survivor’da (spor dalında) kendinisini Dominik’te kanıtlamıştır.

Ve son tekli single olan KÜRESEL ISINMA eserini CEM YILMAZ  isteği üzerine COVER olarak yeniden müzik severlerin karşısına çıkıyor.Melodi Müzik Yapım etiketiyle tüm DİJİTAL PLATFORMLAR’da yerini aldı…

Medya Dünyası 

Belma Şahaner’e Yılın Muhabiri Ödülü 

İzmir’in gururu  İzmirli gazeteci Belma Şahaner Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden yılın muhabiri ödülünü aldı.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından verilen 5. Anadolu Medya Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. İzmir’de uzun yıllar gazete muhabirliği, radyo ve televizyon program yapımcılığı ve sunuculuğu yapan Belma Şahaner yılın en iyi muhabiri seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan İzmirli gazeteci Belma Şahaner ‘’ Emeklerimizin değerlendirilmesi bizlere daha çok çalışma şevki veriyor. Bu ödülü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almak benim için büyük gurur ve onur. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim’’ diye konuştu. Anadolu Yayıncılar Derneği’nin geleneksel medya ödülleri töreninin 5’incisi düzenlendi. Törende 25 kategorinin yanısıra özel ödüller dağıtıldı