Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu vaziyet ve takımın içinde bulunduğu konum artık, sadece Fenerbahçe’yi ve Fenerbahçelileri ilgilendirmiyor. Akhisarspor faciası sonrası, rakip ekibin teknik direktörü Cihat Aslan’ın yayıncı kuruluş mikrofonlarına yaptığı konuşma, bu cümlenin en canlı kanıtı. Futbolun içinde her şeyin olduğunu vurgulayan Cihat hoca, “Benim Fenerbahçe’yle ilgili konuşmam ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak, Fenerbahçe Türk futbolunun lokomotifidir. Üç büyükler bizim taşıyıcılarımızdır. Onlara saygısızlık yapamayız. Fenerbahçe’ye sonsuz başarılar” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Şimdi bu sözlerden de yola çıkarak, Fenerbahçe’nin bir acil durum planı yapması gerekir. Her şeyden önce, Başkan Ali Koç’un hemen Comolli’nin işine son verip, ilk uçakla ülkeyi terk etmesini istemesi gerekir. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının hemen ardından da Erwin Koeman’a güle güle denerek, Fenerbahçe’yi bilen, mümkünse de Sarı Lacivertli camiayı iyi bilen, hatta içinden birine takım emanet edilmelidir. İnsanın dili varmasa da, bu yıl için öncelikle korkulu rüya görülmeyecek, gelinebilen en iyi nokta hedef alınmalıdır.

Ayrıca, kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum da göz önüne alınarak, takıma takviye yapılmalı ve bir kan değişikliğine gidilmelidir.

Bu arada unutmadan, Volkan Demirel, Atıf ve Ozan Tufan hemen affedilip takımın yeniden bir dinamik kazanması sağlanmalıdır.

Biliyorum, yukarıda sıraladıklarımın hepsi bir çırpıda gerçekleşecek ve işlerlik kazanacak şeyler değil. Ancak Comolli’den kurtulmak olmazsa olmaz ve problemlerin çözümü adına öncelikli şarttır. Diğerleri sırasıyla gerçekleşecek şeyler. Lakin Comolli’den kurtulmak belirttiğim gibi bir numaralı hamle olmalı. 

Şu bir gerçek, bu Fenerbahçe’nin bu haliyle, bu teknik kadro ve bu futbolcu grubuyla maç kazanması hayli zor. Bu zorluğun aşılması adına Başkan Ali Koç’un tam bir sıkıyönetim komutanı gibi davranması ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşması gerekmektedir.

İnanıyorum ki, büyük Fenerbahçe ailesi, başkanından teknik adamına, futbolcusundan taraftarına kadar bu sürecin üstesinden gelecektir. Çünkü büyük usta, mesleğimizin duayenlerinden, rahmetli İslam Çupi ağabeyimizin dediği gibi, “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü‚ ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte‚ adı konamaz”.

İşte şimdi bu sözlerin kanıtının zamanıdır.

Kalın sağlıcakla…