Mısır şurubu:

  • Ne yazık ki bu mısır şurupları; tatlılar, bisküviler,tatlandırılmış yoğurtlar, hamburger etleri hatta sosisler dahil olmak üzere endüstriyel gıdaların çoğunda bulunmaktadır.
  • Mısır nişastası; öncelikle glikoza sonrasında fruktoza çevrilir.
  • Bu tip fruktozlar bağımlılık yapar. Karaciğer hasarına neden olabilir.
  • Fruktoz karaciğere çok daha hızlı ve fazla miktarda ulaşarak yağa dönüşür.
  • Beyin üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ile daha fazla yeme hissi oluşturur.
  • Patates ve ekmek gibi nişasta ve glukoz bazlı yiyeceklere göre; glukoz ve fruktoz olan moleküllerden oluşan kaloriler çok daha tehlikelidir.
  • Şeker pancarından elde edilen çay şekeri (sakkaroz) da fruktoz- glukoz oranı %50- %50  dir.
  • Mısır şurubunda ise fruktoz %80, glukoz %20 dir.
  • Fruktoz, glukoza göre daha kuvvetli tatlandırıcıdır. Karaciğere gelen metabolize olmak için insüline gerek duymadan çok azı kullanılıp hızla trigliseride dönüşerek depo yağ haline gelir. 

Sonunda:İnsülin direnci obezite , damar hastalıkları ve diyabete neden oluyorlar. 

  • İnsülin direnci tümörlerin büyümesine yol açar, çünkü kanserli hücreler şekeri yakıt olarak kullanırlar.

Çare:

  • Rafine şeker bu mısır şurubuna göre vücutta hasarı biraz daha azdır.
  • Doğal şekerler dediğimiz sebze ve meyveden alacağımız şekerler ile yetinmesini bileceğiz.
  • Tatlıya dur diyemediğiniz de şeker pancarından elde edilen şeker ile yapılanları tercih edeceksiniz.

Beyaz ekmek = Sünger ekmek

  • Un fabrikaları buğdayın kepeği vede daha da önemlisi “ruşeym’i” (emriyo-küçük kalkancık) ayırıp, dolgu kısmı olan gövdesini un haline getiriyorlar.
  • Bu işlem ile buğdayın;  karbonhidrat ve protein değerleri, vitaminleri, mineralleri (kalsiyum, fosfor, magnezyuım, demir,çinko, su) ruşeym ve kepek ile birlikte undan ayrılıyor.
  • Değirmenlerde çoğunun makinaları bu düzene göre dizayn edilmişlerdir.

Ekşi maya:  Hamurun doğal yoldan mayalanmasıyla hazırlanır. Sütü yoğurda dönüştüren, laktik asidi kullanan yararlı bakteriler ekmeği de buğdaydan daha yüksek ve yararlı bir besin haline dönüştürür. Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin mineral protein ve vitaminleri daha kolay emilir.