KALBURABASTI

Abone Ol

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
2 su bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İÇİNE:
1 çorba kasesi iri doğranmış ceviz içi
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Tatlımızın öncelikle şerbetini hazırlıyarak soğumaya bırakalım.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limonu içine ilave edin ve 8-10 dakika daha kaynatın. Şerbet ne çok sulu ne de çok koyu olsun.
Gelelim hamurun hazırlanmasına; genişçe bir kaseye süt ve zeytinyağı alarak karıştırın. 4 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Kalan 1 su bardağı unu da ilave edin ve hamuru kıvamına getirin. Ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
Cevizden biraz büyükçe parçalar kopararak yuvarlayın. Rendenin üzerine bastırarak yuvarlak şekil almasını sağlayın. Tam ortasına ceviz içi yerleştirin. Sağ ve sol kısımdan hamuru ortada birleştirin. Ters çevirerek fırın tepsisine dizin.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (takribi 25 dak.)
Fırından çıkardığınız tatlıyı daha küçük bir cam tepsiye yerleştirin. Bu arada tatlının ilk sıcağı çıkmış olsun.
Soğuk şerbetini dökerek 3-4 saat dinlendirin. Üstü sert,içi yumuşak, yerken kıyır kıyır lezzetiyle kalburabastınız hazır.. isterseniz üzerini fıstık tozu yada ceviz tozu serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bayramınız ağız tadıyla, sağlıkla ve bereketli geçsin.